ITWatch

Kina slår USA og Europa på afgørende nye teknologier

Antallet af patentansøgninger buldrer frem i Kina, og det er tegn på, at kineserne fører teknologikapløbet, mener World Intellectual Property Organization.

Foto: Martial Trezzini/AP/Ritzau Scanpix

Det er med bekymrede øjne, at generalsekretær i World Intellectual Property Organization, Wipo, Francis Gurry, kigger på udviklingen i patentansøgninger i Kina. Det store land står for næsten halvdelen af verdens ansøgninger, og det er i følge Francis Gurry et tegn på, at Kina er foran både USA og Europa på afgørende teknologier.

Det skriver Børsen.

"Inden for kunstig intelligens er Europa langt bagud i forhold til både Kina og USA. Teknologi er grundlaget for, hvem der vinder kapløbet om det globale økonomiske og politiske førerskab, og Kina er nu førende inden for både kunstig intelligens, alle former for digital kommunikation og 5G," siger generaldirektøren til Børsen.

Han mener samtidig, at udviklet kan betyde, at kineserne kan være på vej til for alvor at få gang i væksthjulene igen efter en mindre opbremsning de senere år. Derfor peger Francis Gurry på nødvendigheden af en fælleseuropæisk teknologipolitik, som danske Margrethe Vestager vil komme til at spille en afgørende rolle i at udforme.

Rapport: Danmark kan hæve bnp med 1,6 pct hvert år med kunstig intelligens

Microsoft frygter misbrug af ansigtsgenkendelse

Alibaba-stifter: 12 timers arbejdsuge kan blive normen 

Mere fra ITWatch

Fintech-selskab opkøber lønsystem

Ageras Group, der tidligere har købt selskaber som Billy og Tellow, har endnu en gang opkøbt en virksomhed, der har fokus på it-løsninger til SMV'er.

Nokia Danmark holder kursen

Det går stille og roligt derudaf for Nokias danske afdeling, der i 2020 klarede sig stort set som i 2019, dog med en lille tilbagegang. Det viser selskabets nyligt aflagte regnskab.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs