ITWatch

Nyt samarbejde skal hjælpe små virksomheder med kunstig intelligens

Et nyt projekt skal gøre det nemmere for mindre virksomheder at komme i gang med at bruge nye teknologier, skriver Version2.

Aalborg Universitet og Alexandra Instituttet står sammen bag et nyt projekt, der skal hjælpe mindre virksomheder med at komme i gang med at bruge kunstig intelligens.

Det skriver Version2.

Samarbejdet går ud på at lave en fælles og åben kodebase, som bliver stillet til rådighed for virksomhederne. Tanken er, at kodebasen skal gøre det nemmere for virksomhedene at bruge kunstig intelligens og teknikkerne bag teknologien.

"Vi skal hjælpe virksomhederne med at finde ud af, om det overhovedet er noget, de kan bruge. For hvilken som helst virksomhed er det altid forbundet med ressourcer at dykke ned i ny teknologi. De har måske en stærk forventning om, at det kan give vækst, men de er måske usikre på, hvad det egentlig kræver at komme dertil. Det er uklart for mange, og det er det, vi skal hjælpe med," siger Kristian Tølbøl Sørensen, der er tovholder på projektet og Visual Computing Engineer i Visual Computing Lab på Alexandra Instituttet.

Projektet fokuserer på deep learning, som er et område inden for kunstig intelligens, og indtil videre er fire virksomheder med i forløbet.

Kommuner varmer op til at købe chatbots

Læs her ITWatch' artikler om kunstig intelligens

NNIT satser på AI: Data bliver et afgørende parameter for vores kunder

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger