ITWatch

Debat: Kunstig intelligens rykker og Danmark skal med på vognen

USA og Kina slås om at iføre sig førertrøjen, når det kommer til udviklingen af kunstig intelligens. Danmark skal finde sin plads i feltet, og luftig snak er ikke nok, mener SAP Danmarks innovationsdirektør.

Kinesiske Alibaba vil bruge over 40 mia. kr. om året på udviklingen af kunstig intelligens i løbet af et tre-årigt investeringsprogram. | Foto: Colourbox

Google, Facebook og Amazon satser benhårdt på kunstig intelligens. Det samme gør deres kinesiske konkurrenter Tencent, Baidu og Alibaba. Midt i den dyst skal danske virksomheder finde deres egne ben at stå. Det skriver Jesper Schleimann, der er nordisk innovations-direktør i SAP Danmark, i en kronik i Børsen.

Sidste år foreslog Digitalt Vækstpanel, at regeringen investerer 100 mio. kr. i et dansk center for kunstig intelligens, og det møder opbakning hos Jesper Schleimann.

"Vi får nok ikke en dansk Vestas inden for kunstig intelligens, men Vestas og mange andre virksomheder får brug for at forstå og integrere softwarerevolutionen for at sikre overlevelse og udvikling af deres forretning. Danmarks rolle kan i det her felt meget vel være at vise, hvordan denne teknologi kan bruges ansvarligt og intelligent. Vi har en lille og meget teknologisk parat befolkning med en høj grad af tillid til hinanden," skriver han i Børsen.

Han understreger samtidig, at løs snak ikke er nok, hvis Danmark skal undgå at sakke agterud. Derfor skal kunstig intelligens også på dagsordenen i danske virksomheders direktioner.

Den kunstige intelligens vil vædre arbejdsmarkedet 

Regeringen afsætter millioner til forskning i fremtidens teknologier

Undersøgelse: For få specialister kategoriseres som største barriere for AI 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs