ITWatch

Undersøgelse: For få specialister kategoriseres som største barriere for AI

Den største forhindring for at implementere AI - kunstig intelligens - i virksomheder er, at der mangler folk med kendskab til området, lyder det i en ny undersøgelse.

Colourbox
Foto: Colourbox

Mangel på folk med kendskab til kunstig intelligens er den største barriere for at integrere den avancerede softwaretype i virksomheders forretninger.

Det svarer 56 pct. - eller 112 - af 200 adspurgte erfarne specialister inden for kunstig intelligens i en undersøgelse foretaget af det globale revisions- og konsulenthus EY.

Ifølge Chris Mazzei, global chefanalytiker hos EY, så blev virksomhederne hæmmet af, at de ikke kunne få den rette arbejdskraft i et 2017, hvor flere fik øjnene op for værdien af kunstig intelligens - og det bør der rettes op på.

"Det viser, at en succesfuld implementering af kunstig intelligens ikke blot handler om teknologi, men også om mennesker. I 2018 bør organisationerne prioritere at tiltrække og gøde jorden for talenter. Både i forhold til at rekruttere personer, med en solid teknisk baggrund, men også i forhold til at investere i talentprogrammer."

Danske virksomheders investering i kunstig intelligens eksploderer

NNIT og Københavns Universitet skal udvikle kunstig intelligens til kundeservice

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger