ITWatch

Undersøgelse: For få specialister kategoriseres som største barriere for AI

Den største forhindring for at implementere AI - kunstig intelligens - i virksomheder er, at der mangler folk med kendskab til området, lyder det i en ny undersøgelse.

Foto: Colourbox

Mangel på folk med kendskab til kunstig intelligens er den største barriere for at integrere den avancerede softwaretype i virksomheders forretninger.

Det svarer 56 pct. - eller 112 - af 200 adspurgte erfarne specialister inden for kunstig intelligens i en undersøgelse foretaget af det globale revisions- og konsulenthus EY

Ifølge Chris Mazzei, global chefanalytiker hos EY, så blev virksomhederne hæmmet af, at de ikke kunne få den rette arbejdskraft i et 2017, hvor flere fik øjnene op for værdien af kunstig intelligens - og det bør der rettes op på.

"Det viser, at en succesfuld implementering af kunstig intelligens ikke blot handler om teknologi, men også om mennesker. I 2018 bør organisationerne prioritere at tiltrække og gøde jorden for talenter. Både i forhold til at rekruttere personer, med en solid teknisk baggrund, men også i forhold til at investere i talentprogrammer." 

Danske virksomheders investering i kunstig intelligens eksploderer

NNIT og Københavns Universitet skal udvikle kunstig intelligens til kundeservice 

Mere fra ITWatch

Russisk svar på Google vil ud af landet

Internationale sanktioner har fået selskabet bag søgemaskinen Yandex til at ville trække sine forretninger ud af Rusland. Det er dog umiddelbart nemmere sagt end gjort.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs