ITWatch

Undersøgelse: For få specialister kategoriseres som største barriere for AI

Den største forhindring for at implementere AI - kunstig intelligens - i virksomheder er, at der mangler folk med kendskab til området, lyder det i en ny undersøgelse.

Foto: Colourbox

Mangel på folk med kendskab til kunstig intelligens er den største barriere for at integrere den avancerede softwaretype i virksomheders forretninger.

Det svarer 56 pct. - eller 112 - af 200 adspurgte erfarne specialister inden for kunstig intelligens i en undersøgelse foretaget af det globale revisions- og konsulenthus EY

Ifølge Chris Mazzei, global chefanalytiker hos EY, så blev virksomhederne hæmmet af, at de ikke kunne få den rette arbejdskraft i et 2017, hvor flere fik øjnene op for værdien af kunstig intelligens - og det bør der rettes op på.

"Det viser, at en succesfuld implementering af kunstig intelligens ikke blot handler om teknologi, men også om mennesker. I 2018 bør organisationerne prioritere at tiltrække og gøde jorden for talenter. Både i forhold til at rekruttere personer, med en solid teknisk baggrund, men også i forhold til at investere i talentprogrammer." 

Danske virksomheders investering i kunstig intelligens eksploderer

NNIT og Københavns Universitet skal udvikle kunstig intelligens til kundeservice 

Mere fra ITWatch

Ny direktør vil ikke have ret bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs