NNIT-topchef: Fokuseret indsats skal sikre hurtigere vækst end markedet

Pär Fors, adm. direktør i NNIT, mener samtidigt, at der er gode vækstmuligheder i den offentlige sektor i Danmark. 
Pär Fors har været topchef i NNIT siden sommeren 2021. Før det har han været skandinavisk direktør for CGI Skandinavien. | Foto: Nnit/pr
Pär Fors har været topchef i NNIT siden sommeren 2021. Før det har han været skandinavisk direktør for CGI Skandinavien. | Foto: Nnit/pr
Af Marketwire

NNIT er med en ny ledelsesstruktur og et nyt fokus for forretningen klar til at gribe en pæn markedsvækst over de kommende år - men også til at vokse hurtigere end markedet og vinde markedsandele frem mod 2026.

Og nøgleordet i den sammenhæng er ”fokus”.

Sådan lyder det fra Pär Fors, der er administrerende direktør hos NNIT, i forbindelse med selskabets kapitalmarkedsdag mandag.

Selskabet er nemlig vendt tilbage til et kernefokus på det område, der startede det hele - life science-industrien på globalt plan - men også den offentlige sektor herhjemme.

Og det skal også skinne igennem hos selskabets medarbejdere.

”Vi tror virkelig på, at de folk, der arbejder for os, og dem, vi gerne vil ansætte i fremtiden, foretrækker at arbejde for et fokuseret selskab og ikke et selskab, der prøver at være alt for alle,” siger Pär Fors i forbindelse med kapitalmarkedsdagen.

Besættelse af kvalitet

To vigtige elementer i strategien er den nye globale organisationsstruktur, der er delt op i fire områder - Europa, USA, Asien og Danmark - og også frasalg af infrastrukturforretningen til Agilitas Private Equity, der blev annonceret sidste år.

Med frasalget er det primære fokus tilbage på life science-forretningen og på kvalitet i de løsninger, der laves til området.

”Hvis man skræller NNIT-løget helt ind til kernen, føler man en besættelse af kvalitet. Det er det, der karakteriserer NNIT i dag, det er det, der karakteriserede NNIT tidligere, og det er også det, der skal karakterisere NNIT i fremtiden,” siger Pär Fors.

NNIT sigter efter en organisk vækstrate på 10 pct. om året frem mod 2026, og ifølge selskabet selv er det en større vækst end markedet.

For eksempelvis det europæiske marked er den ventede gennemsnitlige markedsvækst frem mod 2026 ifølge NNIT’s data 7,9 pct.

NNIT selv har en markedsandel på 3,3 pct. på det marked.

I Asien ventes markedsvæksten samtidig at være gennemsnitligt 6,6 pct. i perioden frem til 2026. Her har NNIT en markedsandel på 1,4 pct.

For USA ses der en gennemsnitlig markedsvækst på 8,7 pct. per år frem mod 2026. Her har NNIT for tiden en markedsandel på 1,9 pct.

For området Danmark - der dækker over den offentlige sektor herhjemme - ventes en gennemsnitlig vækst på 7,0 pct. NNIT har i dag en markedsandel på 2,2 pct.

Masser af plads til vækst i offentlig sektor

Selv om Danmark er langt fremme i den digitale dagsorden, er der fortsat masser af plads til vækst for NNIT i den offentlige sektor herhjemme.

Den offentlige sektor er en del af det kernefokus, som NNIT med sin nye strategi zoomer ind på - sammen med det, som topchefen kalder for ”selskabets vugge” - den globale life science-sektor.

”Den første sektor, vi kiggede ind i efter life science, var den offentlige sektor. Danmark er et meget digitaliseret land, hvis man sammenligner med andre lande. Men det betyder ikke, at vi er der, hvor vi skal være i fremtiden,” siger Pär Fors.

”Vi har vundet et par rigtig vigtige projekter i den sektor de seneste år,” fortsætter topchefen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også