2022-resultat lander lavere end forventet hos Columbus

Usikkerhed på markederne og langsomme effektivitetsforbedringer betyder, at Columbus ikke tjente så meget som forventet sidste år, viser foreløbige regnskabstal.
Foto: Jakob Skouboe Brandenhoff
Foto: Jakob Skouboe Brandenhoff
AF Marketwire

It-selskabet Columbus tjente ikke helt så meget som ventet i 2022, hvilket skyldes langsommere effektivitetsforbedringer end ventet og generel usikkerhed på selskabets markeder.

En foreløbige opgørelse af regnskabstallene for det forgange år viser et driftsresultat, EBITDA, på 91,8 mio. kr., hvilket er et stykke under den resultatprognose på cirka 100 mio. kr., som Columbus nedjusterede til 14. november.

Omsætningen endte ifølge de foreløbige tal desuden på 1523,4 mio. kr., opgjort før regnskabsændringer, hvilket var tæt på den senest prognosticerede omsætning på 1525 mio. kr.

”Vores toplinje voksede med 9 pct. sammenlignet med 2021, hvilket betragtes som tilfredsstillende, om end det er en lidt lavere samlet vækst end ventet som følge af længere salgsprocesser,” skriver Columbus fredag i en meddelelse.

Driftsresultatet, EBITDA, voksede desuden 3 pct. i forhold til 2021.

”Dette reflekterer langsommere end ventede effektivitetsforbedringer i andet halvår 2022 og generel højere usikkerhed i de markeder, hvor Columbus har aktiviteter,” skriver selskabet.

Columbus offentliggør endeligt regnskab for 2022 den 15. marts.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også