ITWatch

Knap halvdelen af it-konsulenthuse forventer lavere omsætning

Forventningerne til omsætningen i konsulentbranchen inden for it- og tele er blandede. Flertallet forventer dog en lavere omsætning i juni, lyder det i rundspørge fra Dansk Erhverv.

Mange virksomheder har måttet lukke ned under coronakrisen, og det har også haft effekt på konsulent-og rådgivningbranchen. | Foto: Christer Holte

45 pct. af konsulentvirksomheder inden for it- og telebranchen forventede i juni 2020 en lavere omsætning end sidste år, lyder det i en undersøgelse fra Dansk Erhverv.

Overordnet for alle konsulent- og rådgivningsvirksomheder lyder tallet på 54 pct. i stikprøven, som Dansk Erhverv har lavet for hele konsulentbranchen.

20 pct. af de adspurgte it-konsulenthuse forventede den samme omsætning, mens 19 pct. forventede en decideret højere omsætning, lyder det.

Ud af de virksomheder, der regnede med et fald i omsætningen, forventede 61 pct. et fald på mere end 20 pct.

Skærpede markedsforhold

Konsulenthuset PA Consulting Group har ikke været en del af rundspørgen, men adm. direktør Søren Knudsen kan godt genkende forholdene.

"Vi har ikke lavere omsætning i juni – eller for halvåret. Men jeg kan sagtens nikke genkendende til de meget skærpede markedsforhold. Og jeg er da også – som alle andre – bekymret for Q3 og Q4," siger han.

Han er især bekymret for verdensøkonomien, fordi konsulenthuset som mange andre efterhånden leverer ydelser til hele verden. Og økonomien påvirker naturligt efterspørgslen på konsulenter.

"Alt i alt så introducerer det usikkerhed i forhold til markedsplanlægning, som vi skal have håndteret. Der er et usikkerhedselement, som vi alle sammen i branchen må forholde os til," siger han.

Fuld effekt senere på året

Samme usikkerhed var at finde i en rundspørge, som brancheforeningen IT-Branchen lavede, hvor virksomhederne forventede lavere resultater i de kommende kvartaler, trods en stigning i toplinjen overordnet set.

"Der er ingen tvivl om, at coronakrisen vil påvirke virksomhederne, og at nogle vil blive ramt hårdere end andre. Hvor hårdt, virksomhederne bliver ramt, kan vi først se den fulde effekt af senere på året. Men der er ingen tvivl om, at det nu handler om hurtigst muligt at få gang i hjulene igen," lød det fra adm. direktør, Natasha Friis Saxberg.

Trods corona stiger it-branchens toplinje i første kvartal

Coronakrisen sætter sit præg på 3's andet kvartal

Konsulenthus trodser coronakrisen og præsenterer tocifret vækst

Coronakrisen kan øge brugen af robotter i Danmark

Mere fra ITWatch

TDC Net sejler skuden med rolig hånd

Det blev et kvartal med stabil fremgang for infrastrukturselskabet TDC Net. Omsætningen steg en anelse, men driften blev forbedret og selskabet effektiviserer sig gennem energikrisen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs