ITWatch

7N-stifter: Der var stående klapsalver da vi droppede børsnoteringen

Efter flere års tilløb har 7N-stifter Jeppe Hedaa definitivt droppet at børsnotere sit livsværk. Medarbejderne ville ganske enkelt ikke, og det lyttede han efter ud fra en ledelsesfilosofi, han kalder "hippieagtig."

Foto: 7N

Han havde ellers taget et solidt tilløb, Jeppe Hedaa. Med rådgivere og banker, interne forberedelser, professionalisering og alt andet der skulle til.

Men ikke desto mindre var det den mest populære beslutning, han kunne tage - at droppe den forestående børsnotering af hans livsværk. Konsulenthuset 7N. En børsnotering, der ville have gjort ham voldsomt velhavende, når han sidder med 56 pct. af aktierne.

"Jeg har aldrig arbejdet med så upopulært projekt i 7N blandt de ansatte. De ville bare ikke," siger Jeppe Hedaa om børsplanerne.

"Virksomheden ville heller ikke blive den samme. Forandringen ville være for stor," tilføjer han.

Og det passede meget godt med, hvad han selv fandt frem til i det interne arbejde.

"Så der var stående klapsalver, da vi droppede børsnoteringen. Folk blev utroligt glade."

Ville bryde interne systemer

Jeppe Hedaa forklarer, at man blandt andet fandt frem til, at en notering med alle de regler, der følger med, ville lægge hindringer i vejen for de meget transparente metoder, han bruger internt om, at dele information.

"Det ville efterlade et helt andet selskab som børsnoteret. Med alle de forandringer, som vi ville være nødt til at gennemføre, ville det føles som et stort tab internt."

Men er det ikke lidt skørt, at det er medarbejderne, der siger nej til en børsnotering, og så lytter du til det?

"Nej, det er ok. Hvis de er glade, klarer jeg mig godt, for der er ikke tale om den klassiske ledelsesstil," sige Hedaa.

Men 7N har været igennem en gennemgribende professionalisering.

"En af de ting, der imponerer mig, er, at organisationen udvikler sig, og vi løbende formår at få en større professionalisme ind overalt i selskabet. Den enkelte direktør griber ansvaret, tager beslutningerne og ansætter de rette folk. Det er blevet en selvforstærkende organisme," siger Jeppe Hedaa.

Professionaliseret

Han noterer sig, at tingene ikke længere i samme grad ender ikke på han bord.

"Det overrasker og imponerer mig, at det fungerer. Jeg driver værdibaseret rammeledelse som en gammel hippie, og det imponerer mig til stadighed, at det virker."

Lars Mathiesen, et tidligere bestyrelsesmedlem fra Nykredit, sagde til Jeppe Hedaa:

"Jeppe, I er ved at blive store. Du kan ikke selv se det, men I mangler organisationen til det." Derfor har vi implementeret et ekstra ledelseslag," siger han.

Men ejerskabet af 7N er stadig ikke afklaret.

"Kommer der en rig araber med rigtigt mange penge, så er vi til salg, men 7N er blevet rigtigt dyr. Derfor har vi overvejet, hvad der skulle ske," siger han.

Og den udfordring eksisterer stadig.

"For jeg er hovedaktionær, og mine børn ønsker ikke at køre 7N videre, så derfor er det naturligt at se efter andre muligheder på sigt."

Kan jo feje et sted

Men han tilføjer, at køber man 7N, så følger han selv med i købet.

"Jeg vil stadig helst arbejde i 7N. Jeg vil gerne blive, og det vil jeg aftale med en mulig ejer, for jeg har verdens bedste liv i dette selskab."

Men vil man købe 7N og beholde stifteren ombord?

"Måske jeg kan gå og mimre med en kost ude bagved. Der bør være plads til mig ombord – et eller andet sted."

Han forklarer, at til trods for, at man droppede en børsnotering, så var modellen god for at løse de udfordringer, man står overfor.

"Det ville have været godt for de små aktionærer i 7N at få en likvid aktie, og jeg ville kunne bakke økonomisk ud i tempi."

Så hvad nu?

"Nu kører vi videre som nu. Og nu vil jeg gerne stå på mål for, at vi når milliarden i år. Jeg syntes, at det ser lovende ud," siger han med hentydning til det omsætningsmål for 2018, som han udstak til netop at ramme milliarden.

Der er han endnu ikke, men det kommer - i år.

7N skrinlægger børsplaner

7N-chef: Vi er blevet så store, at man benchmarker sig op ad os

Konsulenthus: Vi slår 7N på både omsætning og indtjening

 

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger