ITWatch

Netcompany-boss tror på vækstmål trods rift om it-kompetencer

I en kommende børsnotering vil investorerne blive lokket med en årlig organisk vækst på mellem 20-25 pct. frem mod 2021. Adm. direktør André Rogaczewski afviser, at selskabets mål kan blive bremset af, at der er mangel på it-arbejdskraft. 

Foto: Malte Oxvig

It-leverandøren Netcompany er et så spændende sted at arbejde, at selskabet nok skal kunne ansætte tilstrækkeligt med dygtige hoveder til at indfri sine vækstmål de kommende år.

Det fortæller adm. direktør André Rogaczewski til ITWatch på dagen, hvor selskabet har løftet sløret for sine børsplaner.

"Det er jo sådan med dygtig arbejdskraft, at den gerne vil være der, hvor den anden dygtige arbejdskraft er. Dygtige mennesker tiltrækkes af dygtige mennesker. Dygtige mennesker tiltrækkes af super spændende projekter. Super spændende projekter leder til flere super spændende projekter," fortæller han og fortsætter:

"Det er en positiv spiral, og det oplever vi jo i den grad."

Tocifret vækst

Netcompany har efter planen første handelsdag på Københavns Fondsbørs 7. juni. Med en estimeret salgsværdi på mellem 135-165 kr. pr. aktie vil selskabets værdi ende et sted mellem 6,75-8,25 mia. kr.

Investorerne skal blandt andet lokkes af den tocifrede vækst, som selskabet har kunnet fremvise de senere år, hvor det har vundet en stribe store offentlige kontrakter. Og samtidig skal investorerne også købe ind i et selskab, der forventer, at den organiske vækst vil ligge på 20-25 pct. om året frem mod 2021.

Men på et arbejdsmarked, hvor folk med it-kvalifikationer langt fra hænger på træerne, er det nærliggende at tænke, at Netcompany kan løbe ind i problemer med at få indfriet sine vækstmål.

Af børsprospektet fremhæves det som en risikofaktor, at selskabets succes afhænger af evnen til at tiltrække kvalificeret arbejdskraft.

"Hvis selskabet ikke gør det, kan dets evne til at udvikle nye forretningsområder og lede sine nuværende projekter effektivt blive sat på spil," står der i prospektet, som fortsætter:

"En utilstrækkelig tilgang af nye konsulenter vil gøre det umuligt for selskabet at fortsætte med at vokse, idet størstedelen af dets omsætning kommer fra solgte fakturerbare timer."

Eftertragtet sted

Overfor ITWatch fremhæver André Rogaczewski, at Netcompany ikke havde problemer med at ansætte 375 medarbejdere sidste år.

"I år skal vi ansætte lidt flere. Kan vi det? Ja, det kan vi godt," siger han.

"Hvis man ser på hele det adresserbare marked i Danmark for it-folk og ser på, hvad vi har for vane at tage, så ser det faktisk fornuftigt ud i årene, der kommer, for vi ansætter allerede rigtig mange. Så det er ikke, fordi vi voldsomt skal ud at forøge det."

I André Rogaczewskis øjne er Netcompany lykkedes med at skabe en kultur, som gør, at mange gerne vil være ansat i selskabet.

"Vi kigger meget holistisk på en person og vil gerne have, at vedkommende lærer mange discipliner og kommer igennem et forløb, hvor man løbende får større ansvar."

I gør noget andet, end alle mulige andre?

"Det gør vi. Og så har vi så mange dygtige medarbejdere, som mange gerne vil arbejde med."

Netcompany går særligt efter at ansætte nyuddannede eller folk med få år på bagen på arbejdsmarkedet. De starter typisk med titel af konsulent, mens de siden kan avancere til seniorkonsulenter. I december havde 42 pct. af selskabets omkring 1800 medarbejdere titlen konsulent på visitkortet, mens 34 pct. var seniorkonsulenter.

At den 18 år gamle it-leverandør har et godt ry hos de nyuddannede bliver bekræftet af en ny undersøgelse fra Universum Danmark. Her bliver Netcompany rangeret øverst af alle danske it-virksomheder og ligger samlet på en syvendeplads efter internatioanle giganter som Google, Microsoft, Apple og IBM.

Undersøgelsen viser, at det for de studerende er vigtigst at være ansat i et 'kreativt og dynamisk arbejdsmiljø' med 'attraktive/spændene produkter og services."

André Rogaczewskis har også fokus på, at det skal være spændende at være ansat hos Netcompany.

"Det jeg kigger allermest på er, om vi har en spændende arbejdsplads. Om det vi bygger er superfedt, og om de folk, der er her, er dygtige," siger han.

Netcompany: "Hvis man leverer, har man faktisk en chance for at tjene gode penge"

Det venter Netcompany at hente på børsnotering

Netcompany-ansatte kan indkassere knap 2 mia. kr. på børsnotering 

Mere fra ITWatch

Danskere i hobetal henter råd om investering og opsparing på sociale medier – ny form for vejrudsigt kan give beskyttelse

Danskerne modtager i stor stil investeringstips og opsparingsråd på de sociale medier, men selvom tendensen på mange måder er positiv og giver oplyste borgere, så kan det være svært at undgå svindel og placere ansvar, hvis noget slår fejl. En vejrudsigt over, hvilke investeringsstrømninger der florerer på de sociale medier, kunne være en del af løsningen, lyder det fra en specialist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs