ITWatch

Mindre konsulenthuse sætter sig i stigende grad på de statslige it-ordrer

Statslige ordrer tiltrækker i høj grad de mindre, danske it-konsulenthuse, hvilket betyder øget konkurrence til de gamle etablerede spillere i markedet.

Foto: PR/Netcompany

Selvom de "ældre" konsulenthuse stadig fakturerer staten for mio. af kroner i it-udvikling hvert år, må de alligevel se en stadigt større del af kagen gå til mindre, og yngre, konkurrenter.

Det skriver mediet Insidebusiness.

Netcompany indtager førstepladsen på listen for 2017 med udvikling af it-systemer for staten for sammenlagt 73 mio. kr., mens CSC er henvist til andenpladsen med 70 mio, kr. og tredjepladsen indtages af det mindre konsulenthus Nineconsult med 44 mio. kr. Nineconsulth havde i 2017 en bruttofortjeneste på 100 mio. kr.

"Netcompany har virkelig haft en fantastisk vækst. (…) Men de er også blevet meget store, og man kan godt blive lidt bange for, at Netcompany har det nye monopol, fordi de er så dominerende – i hvert fald i forhold til nye udbud," siger Jacob Strange, adm. direktør i Nineconsult, til Insidebusiness.

Kigger man længere tilbage, indtog CSC (DXC Technology), KMD og Deloitte de tre øverste placeringer i 2016 med statslige it-udviklingsfaktureringer på henholdsvis 79, 43 og 35 mio. kr.

Tidligere KMD-konsulent springer ud som selvstændig: Der er et hul i markedet 

Garvede kræfter skal sikre nye opgaver til konsulenthus 

Milliardær vil bygge et NNIT i miniudgave på Fyn 

It-konsulenter kom ud af 2017 med fremgang i fortjenesten 

Mere fra ITWatch

IDC: Krisen udløser et skifte i it-branchen

Fremtiden byder på stort fokus på at reducere omkostninger fremfor at frembringe innovative løsninger til danske virksomheder. Det spår IDC Nordic i et it-marked, der i stigende grad rammes af høje renter og høje energipriser. De it-selskaber, der har glemt at omstille sig, bliver ramt, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs