ITWatch

Irsk datachef: Amerikanske myndigheder skal garantere beskyttelse af europæisk data

Sidste år indgik USA og EU en ny aftale om databeskyttelse, men de amerikanske myndigheder mangler at besætte centrale poster på dataområdet. Det skaber bekymring hos direktøren for Irlands datatilsyn.

Colourbox
Foto: Colourbox

"Privacy Shield" er navnet på en aftale, som USA og EU indgik sidste år. Det spiller en nøglerolle i beskyttelsen af europæiske borgeres persondata, når de føres fra Europa til USA. Det skriver Berlingske.

Efterlevelsen af aftalen vækker dog bekymring hos direktør for det irske datatilsyn, Helen Dixon.

"Set fra en databeskyttelsesmyndigheds perspektiv står aftalen over for en række udfordringer. Det største problem er, at flere af de vigtigste nøglepositioner ikke er blevet udfyldt i den amerikanske administration på dataområdet. Det svækker garantien for aftalens styrke i beskyttelse af de europæiske data," siger Helen Dixon til Berlingske.

Hun peger på, at aftalen skal evalueres årligt, og der udover udpegelsen af personer på nøglepositionerne vil være særligt fokus på, hvorvidt USA laver tilstrækkelige undersøgelser af virksomheder, der ønsker at underskrive aftalen, som gør det muligt for dem at opbevare europæisk data på den anden side af Atlanterhavet.

A.P. Møller - Mærsks hackerregning kan blive voldsom

Tilsyn langer kraftigt ud efter kommunerne

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger