ITWatch

Tilsyn langer kraftigt ud efter kommunerne

Kommunernes sikring af data er for ringe og tilsynet halter, skriver Computerworld.

Kommunerne er alt for lemfældige med behandling af fortrolige data. Det konkluderer Datatilsynet, skriver Computerworld.

Kritikken fremgår efter Datatilsynet sidste år undersøgte alle fem regioner og 16 udvalgte kommuner. Kommunerne og regionerne skulle redegøre for, om de kontrollerede de virksomheder, de hyrer til at håndtere følsomme oplysning, skriver mediet.

Her er konklusionen, at det gjorde ingen af dem, hedder det.

"Der er store mangler i forhold til overhovedet at indgå databehandleraftaler. Og hos stort set alle myndigheder har vi set, at man ikke fører tilstrækkeligt tilsyn med sikkerheden, selvom persondataloven kræver det," siger Jesper Vang, kontorchef i Datatilsynet til Computerworld.

Sikkerhed er blevet et meget stort og vigtigt emne for det offentlige efter striber af store sager. Det er alt fra da Frederiksberg Kommune lagde alle danskeres CPR-numre tilgængelige ved en banal funktion på kommunens pladsanvisning til at der har været hacket alvorlige og dybt fortrolige oplysninger ud af det offentliges underleverandører.

Ikke mindst sagen fra Sverige, hvor it-leverandører til Staten har behandlet dybt fortrolige oplysninger så lemfældigt, at de er kommet i andres besiddelse.

HP: Virksomheders printere er de kriminelles bagindgang 

Cyber-chef svarer på kritik: Patientjournaler og interne mails er fredet 

Mere fra ITWatch

IBM-psykolog: Hos os er det okay ikke at have ja-hatten på

Mens IBM det sidste års tid har gennemgået nogle af de største forandringer i nyere tid, er stressniveauet i virksomheden ikke eksploderet. Forklaringen skal blandt andet findes i et målrettet arbejde med ledernes syn på de ansatte, forklarer psykolog Cecilie Demkjær Schultz Pedersen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs