ITWatch

Playstation-succes sikrer opjustering hos Sony

Opjusterede forventninger betyder, at Sony kan være på vej mod at levere rekordresultat.

Foto: /ritzau/AP/Shuji Kajiyama

Et stigende salg af spil til den seneste Playstation-konsol har hjulpet japanske Sony til at præstere bedre end ventet i sit skæve andet kvartal, der bliver krydret med en opjustering af forventningerne til helåret.

Efter aflæggelsen af kvartalsregnskabet, der er kommet tirsdag morgen, ser Sony nu et salg på 8500 mia. yen mod en tidligere forventning på 8300 mia. yen.

Derudover regnes der nu med et driftsoverskud på 630 mia. yen mod førhen 500 mia. yen samt et resultat efter skat på 380 mia. yen mod før 255 mia. yen.

De opjusterede forventninger følger efter et andet kvartal, hvor den japanske elektronikproducent landede et driftsoverskud på 204,23 mia. yen mod en forventning blandt analytikerne på 139,19 mia. yen samt et resultat efter skat på 130,85 mia. yen mod et estimat på 81,08 mia. yen.

I regnskabet forklarer Sony, at det ud over valutaudsving har nydt godt af et øget salg inden for "Game & Network Services", som indeholder salget af spil til producentens Playstation 4.

/ritzau/FINANS

Nintendo løfter forventningerne til hele året efter stærkt kvartal 

Kinesisk telefon skal byde Apple og Samsung op til dans 

Mere fra ITWatch

Ny direktør vil ikke have ret bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs