ITWatch

Qualcomm opfordrer USA til at forbyde iPhone-modeller

Amerikanske Qualcomm har anmodet myndighederne om at forbyde importen af en række Iphone-modeller, da selskabet mener Apple krænker dets patenter.

Foto: /ritzau/AP/Eric Risberg/

Qualcomm anmoder US International Trade Commission om at bandlyse importen af seks forskellige iPhone-modeller. Det eskalerer den juridiske kamp mellem de to amerikanske firmaer.

Det skriver Financial Times.

Chipproducenten mener, at Apple har krænket selskabets patentrettigheder på seks forskellige modeller, og at US International Trade Commission derfor bør forbyde importen af de specifikke modeller.

"Sagen er ligetil: Vi har seks patenter, som vi er sikre på, at de krænker. Vi er naturligvis meget bekymrede, omkring det faktum at Apple unilateralt har besluttet, at selskabet ikke behøver at betale for de ejendele, de tager og bruger," siger Don Rosenberg, der er advokat for Qualcomm.

Apple har argumenteret, at Qualcomm uretmæssigt profiterer fra forældede trådløse patenter, som ikke har meget at gøre med iPhonens andre nyskabelser.

Qualcomm har i sagen kun søgt at få blokeret iPhones, som bruger trådløse processorer lavet af rivalen Intel. På den måde vil deres egen chipproduktion ikke blive påvirket, hvis forbuddet kommer til at træde i kræft.

Chipselskabets beslutning udgør endnu en stridighed i de juridiske kampe mellem de to it-giganter. Apple sagsøgte chipgiganten i januar for ekskluderende taktik og overdrevne licensafgifter, og Qualcomm har tidligere sagsøgt fire store iPhone-producenter for kontraktbrud, skriver Financial Times.

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs