ITWatch

EU undersøger Qualcomms overtagelse af hollandsk it-selskab

Margrethe Vestager vil gennemgå amerikanske Qualcomms planer om at overtage en hollandsk virksomhed med en tættekam. De to koncerner er verdensledere inden for produktion af halvledere.

Foto: /ritzau/AP/Virginia Mayo

EU's konkurrencemyndigheder med Margrethe Vestager i spidsen har åbnet en dybdegående undersøgelse af amerikanske Qualcomms ønskede overtagelse af den hollandske halvlederproducent NXP Semiconductors.

EU-Kommissionen er bekymret for, om transaktionen kan føre til højere priser, mindre udvalg og mindre nyskabelse i halvlederindustrien, fremgår det af en meddelelse fra kommissionen.

Overtagelsen af NXP vil betyde en kombination af to ledende spillere i branchen, og en indledende undersøgelse har givet anledning til at sætte handlen yderligere under lup, hedder det.

Qualcomm fortalte i efteråret, at det havde tilbudt at købe alle aktierne i NXP for 110 dollar per styk, svarende til en samlet pris på omkring 47 mia. dollar.

Det Eindhoven-baserede selskab er børsnoteret på Nasdaq-børsen i USA, hvor aktien fredag stiger 0,1 pct. til 109,4 dollar. Inden handlen blev offentliggjort kostede en aktie i NXP 82,24 dollar.

Qualcomm overrasker positivt over hele linjen 

Mere fra ITWatch

Ny direktør vil ikke have ret bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs