ITWatch

EU undersøger Qualcomms overtagelse af hollandsk it-selskab

Margrethe Vestager vil gennemgå amerikanske Qualcomms planer om at overtage en hollandsk virksomhed med en tættekam. De to koncerner er verdensledere inden for produktion af halvledere.

Foto: /ritzau/AP/Virginia Mayo

EU's konkurrencemyndigheder med Margrethe Vestager i spidsen har åbnet en dybdegående undersøgelse af amerikanske Qualcomms ønskede overtagelse af den hollandske halvlederproducent NXP Semiconductors.

EU-Kommissionen er bekymret for, om transaktionen kan føre til højere priser, mindre udvalg og mindre nyskabelse i halvlederindustrien, fremgår det af en meddelelse fra kommissionen.

Overtagelsen af NXP vil betyde en kombination af to ledende spillere i branchen, og en indledende undersøgelse har givet anledning til at sætte handlen yderligere under lup, hedder det.

Qualcomm fortalte i efteråret, at det havde tilbudt at købe alle aktierne i NXP for 110 dollar per styk, svarende til en samlet pris på omkring 47 mia. dollar.

Det Eindhoven-baserede selskab er børsnoteret på Nasdaq-børsen i USA, hvor aktien fredag stiger 0,1 pct. til 109,4 dollar. Inden handlen blev offentliggjort kostede en aktie i NXP 82,24 dollar.

Qualcomm overrasker positivt over hele linjen 

Mere fra ITWatch

Russisk svar på Google vil ud af landet

Internationale sanktioner har fået selskabet bag søgemaskinen Yandex til at ville trække sine forretninger ud af Rusland. Det er dog umiddelbart nemmere sagt end gjort.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs