ITWatch

EU undersøger Qualcomms overtagelse af hollandsk it-selskab

Margrethe Vestager vil gennemgå amerikanske Qualcomms planer om at overtage en hollandsk virksomhed med en tættekam. De to koncerner er verdensledere inden for produktion af halvledere.

Foto: /ritzau/AP/Virginia Mayo

EU's konkurrencemyndigheder med Margrethe Vestager i spidsen har åbnet en dybdegående undersøgelse af amerikanske Qualcomms ønskede overtagelse af den hollandske halvlederproducent NXP Semiconductors.

EU-Kommissionen er bekymret for, om transaktionen kan føre til højere priser, mindre udvalg og mindre nyskabelse i halvlederindustrien, fremgår det af en meddelelse fra kommissionen.

Overtagelsen af NXP vil betyde en kombination af to ledende spillere i branchen, og en indledende undersøgelse har givet anledning til at sætte handlen yderligere under lup, hedder det.

Qualcomm fortalte i efteråret, at det havde tilbudt at købe alle aktierne i NXP for 110 dollar per styk, svarende til en samlet pris på omkring 47 mia. dollar.

Det Eindhoven-baserede selskab er børsnoteret på Nasdaq-børsen i USA, hvor aktien fredag stiger 0,1 pct. til 109,4 dollar. Inden handlen blev offentliggjort kostede en aktie i NXP 82,24 dollar.

Qualcomm overrasker positivt over hele linjen

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger