ITWatch

Apple vil satse 100 pct. på genbrugsmaterialer i sine produkter

Kommende Apple-produkter skal bygges af genbrugsmaterialer, lyder ambitionen fra selskabet, der dog ikke sætter en dato på målsætningens indfrielse. Miljøorganisationen Greepeace roser det ambitiøse mål.

Foto: PR/Apple

Det skal være slut med at bruge nye råstoffer i Iphones, Ipads og andre Apple-produkter. De skal i fremtiden udelukkende bygges af genbrugsmaterialer. Sådan lyder ambitionen i selskabets 2017 Environmental Responsibility Report.

Målsætningen bliver understreget af Apples direktør Lisa Jackson i et interview med Vice.

"Vi gør rent faktisk noget, som vi sjældent gør, hvilket er at offentliggøre et mål, inden vi fuldstændig har regnet ud, hvordan vi når det. Så vi er lidt nervøse, men vi mener også, at det er meget vigtigt, fordi vi som sektor tror på, at det er den vej, teknologi bør bevæge sig," siger Lisa Jackson, der er Vice President of Environment, Policy and Social Initiatives.

Apple har ikke sat nogen dato på, hvornår ambitionen om en 100 pct. genbrugsbaseret produktion skal være indfriet.

Pres på konkurrenter

Målsætningen går bl.a. ud på at droppe brugen af nyudvundne råstoffer. Den får ros med på vejen af miljøorganisationen Greenpeace.

"Apples forpligtigelse til at benytte 100 pct. genanvendte materialer er ambitiøs og understreger behovet for større hast på tværs af hele sektoren for at reducere ressourceforbrug og e-affald, som har en betydelig indvirkning på miljøet og menneskers sundhed," udtaler senior it-analytiker i Greenpease, Gary Cook, i en pressemeddelelse.

Miljøorganisationen opfordrer andre selskaber som Samsung, Huawei og Microsoft til at følge i Apples fodspor. Samtidig bør alle tech-selskaber fokusere på at designe produkter, som er nemme at reparere og genbruge, lyder det fra Greenpeace.

Netnordic og Huawei blæser til dansk opgør med Cisco  

Qualcomm overrasker positivt over hele linjen 

Mere fra ITWatch

Det "skræmmende" spionvåben Pegasus får Folketinget til at øge beskyttelsen

Fremmede magter har overvåget telefonerne hos toppolitikere og magtkritiske journalister ud over Europa. I Danmark advarer PET om, at ”visse politikere og embedsmænd er prioriterede mål” for aflytning, og Folketinget vil nu beskytte danske politikere mod et bestemt overvågningsprogram. Europa-Parlamentet er allerede gået i gang.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs