ITWatch

Apple-konference sender godt nyt til to danske firmaer

Amerikanske Apple præsenterede i går en række nyheder, der kan få betydning for danske hardwareproducenter. Danske Bang & Olufsen samt Libratone kan blive frontløbere, når Apple giver sig i kast med multirumssystemer.

Apple præsenterede mandag en lang række nyheder, der blandt andet kan få betydning for danske hardware producenter. | Foto: /ritzau/AP/Marcio Jose Sanchez

Midt i nyheder om styresystem, en stor softwarelancering, mere af Siri og en musikhøjttaler på Apples årlige konference for udviklere gemte sig en glædelig nyhed for to danske selskaber.

Det fortæller Jens Hummelmose, der er skribent på mediet recordere.dk.

Der er tale om virksomhederne Bang & Olufsen og Libratone. De producerer begge højttalere.

I forbindelse med Apples lancering af Airplay 2, der er en teknologi, som gør det muligt at sende indhold trådløst til TV og højttalere, udvider den amerikanske techgigant nemlig løsningen.

"I Airplay 2 tilbyder Apple nu rigtig multirumsfunktionalitet," forklarer Jens Hummelmose.

Multirumsfunktionalitet betyder, at forskellig lyd kan afspilles i flere rum fra ét apparat på én gang.

"Det vil sige, at Apple går ind på et marked, hvor spillere som Sonos (amerikansk højttalerproducent, red.) har været rimeligt dominerende," siger Jens Hummelmose.

På et af Apples slideshow fremgik det, at både Bang & Olufsen og Libratone var klar til Airplay 2, fortæller han.

"Det vil sige, at vi allerede nu har danske spillere, som er klar til at lave multirumssystemer i en mere Apple-iseret form," forklarer skribenten.

"De kan blive frontrunnere," tilføjer Jens Hummelmose.

Han roser generelt konferencen, der godt nok ikke var spektakulær som i gamle dage, men som havde masser af guf for teknikere.

"Det, de har vist i dag, er noget af det mest spændende i de seneste tre til fire år," siger Jens Hummelmose.

Hvad end det var Apples nye højttaler, HomePod, eller det nye softwaresystem iOS11, var den personlige assistent med navnet Siri central.

"Hun havde faktisk nærmest en fod inden for i alle produkter," konstaterer Jens Hummelmose.

"Der er ingen tvivl om, at Apples personlige assistent og hele hjemmeautomatiseringen var i fokus under præsentationen," tilføjer han.

/ritzau/

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs