Trods nedjustering: Rovsing lander resultat i lav ende af forventninger

Satellit-selskabet Rovsing melder efter seneste årsregnskab om ”en stærk ordrebog”, og at selskabet er i gang med at undersøge mulighederne for at styrke sin kapitalstruktur. 
Det børsnoterede danske selskab Rovsing leverer systemer til testning af satellitter | Foto: Sebastian G. Brandenhoff
Det børsnoterede danske selskab Rovsing leverer systemer til testning af satellitter | Foto: Sebastian G. Brandenhoff
Af Marketwire

Rovsing, som leverer systemer til testning af satellitter, gør tirsdag status for regnskabsåret 2022/23, som endte med en omsætning og indtjening i den nedre del af det seneste udmeldte forventningsspænd.

Omsætningen opgøres til 28,3 mio. kr. sammenlignet med 27,0 mio. kr. i 2021/22, mens selskabet senest havde stillet en omsætning på 28-30 mio. kr. i udsigt, som det nedjusterede til i februar 2023.

Driftsresultatet, EBITDA, faldt marginalt til 1,0 mio. kr. fra 1,1 mio. kr. og endte dermed helt i bunden af forventningsspændet på 1,0-2,0 mio. kr. Før nedjusteringen i februar var forventningen et resultat på 2,5-3,5 mio. kr., men kundeforsinkelser betød, at selskabet måtte justere undervejs.

I 2023/24 venter Rovsing en stigning i omsætningen til 37-41 mio. kr. og en forbedring af driftsresultatet, ebitda, til 3,5-4,5 mio. kr.

Det er baseret blandt andet på, hvad selskabet kalder for ”en stærk ordrebog”. Den opgøres til 65,7 mio. kr. ved udgangen af det forgangne regnskabsår sammenlignet med 31,1 mio. kr. et år tidligere.

”For at realisere ordrebogen har Rovsing udvidet organisationen med yderligere ressourcer mod udgangen af 2022/23 og vil fortsætte med at opskalere efter behov for at leve op til forventningerne,” skriver Rovsing i regnskabet:

”På baggrund af vækstperspektiverne undersøger selskabet i øjeblikket forskellige muligheder for at styrke sin kapitalstruktur.” 

Rovsing har hovedsæde i Glostrup og været noteret på børsen i København siden 2006.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også