ITWatch

Chipproducent leverer bedre resultater og prognose end ventet

Fransk-italiensk chipproducent klarede sig bedre end ventet i fjerde kvartal og præsenterer samtidig stærke forventninger til første kvartal af 2022.

Foto: Colourbox

Den fransk-italienske chipproducent STMicroelectronics har torsdag morgen leveret regnskab for fjerde kvartal med bedre resultater på både top- og bundlinje.

Samtidig er producenten kommet med forventninger til første kvartal af 2022 og til resten af året, der ligeledes er bedre, end analytikere adspurgt af Bloomberg News havde ventet.

I fjerde kvartal omsatte STMicroelectronics for 3,56 mia. dollar – svarende til 23,6 mia. kr. – mod ventet 3,40 mia. dollar.

Bruttomarginen landede på 45,2 pct. mod analytikernes konsensus på 44,0 pct.

På bundlinjen var der tale om et overskud på 750 mio. dollar mod ventet 636,6 mio. dollar.

I første kvartal af 2022 venter chipproducenten en nettoomsætning på 3,5 mia. dollar og en bruttomargin på 45 pct. Til sammenligning ventede analytikerne en omsætning på 3,25 mia. dollar og en bruttomargin på 41,9 pct.

For hele året ser STMicroelectronics en nettoomsætning mellem 14,8 og 15,3 mia. dollar. Her når analytikernes estimater ikke engang det nedre spænd af forventningerne, da konsensus blot lød på 14,14 mia. dollar.

STMicroelectronics melder om en stærk afslutning på 2021

Global mangel på mikrochips koster milliarder for producenter 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs