ITWatch

Forsinkelser og mangel på mikrochips skaber frygt for varemangel hos forhandlere

Forhandlere forudser problemer med at skaffe hardware til julesalget og Black Friday.

Foto: Issei Kato/REUTERS / X90003

Rigtig kritisk. Sådan betegner adm. direktør for elektronikforhandleren Power, Jesper Boysen, den nuværende situation for vareleverancer, skriver Børsen.

"Vi begynder at mærke konsekvenserne af logistikudfordringerne. Mange af skibene med vores varer ligger i havnene i dagevis og venter på at få en sluttid, og det er en del af sortimentet, der skulle have været i omløb nu," siger topchefen for Power, der blandt andet sælger it-hardware, til Børsen.

Udover logistikproblemer skal årsagen til manglen på it-udstyr som eksempelvis Sonys Playstation 5 findes i en fortsat kritisk mangel på mikrochips.

Hos konkurrenten Elgiganten forudser topchef Peder Stedal, at udfordringerne først vil være løst i andet eller tredje kvartal næste år.

Lenovo fordobler indtjeningen og slår forventningerne 

Medie: Tvivl om børsnotering af Steelseries 

Mere fra ITWatch

IDC: Opkøbsbølge efterlader hele it-branchen et nyt sted

Der bliver dagligt købt it-selskaber i en af de mest voldsomme opkøbsbølger i mange år, og det er udtryk for en kraftig forandring af it-branchen, som er i gang netop nu, mener analytiker. Han ser Visma og EG som eksempler på selskaber, der tegner den fremtidige udvikling.

Klumme: Metaverset er mere end virtuelle mødelokaler og sjove avatarer

Facebook (nu Meta), Apple og Microsoft taler alle om fremtidens internet også kendt som The Metaverse. Visionen er ét stort virtuelt univers, hvor alle er forbundet til alle og det er især noget virksomheder kan være de første til at nyde godt af, skriver Sune Wollf, CTO hos Synergy XR, i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs