ITWatch

Global chipmangel rammer forbrugerne

Højere priser på baggrund af den globale chipmangel rammer nu forbrugere af blandt andre HP's produkter. I år har HP løftet priserne 20 pct. på deres printere. Dell forventer også prisstigninger.

Thomas Sweet, finansdirektør, Dell. | Foto: Dell Technologies PR

Den globale mangel på elektroniske chips rammer nu forbrugerne, da øgede omkostninger hos halvlederproducenterne i nogle tilfælde videregives til kunderne.

Det skriver Wall Street Journal.

Chipmanglen fører nu til højere forbrugerpriser på varer som computere og printere. Også smartphones risikerer at blive dyrere.

Ifølge tal fra Bernstein Research har HP løftet priserne på sine computere med 8 pct., mens selskabets printere er blevet hele 20 pct. dyrere i år.

Andre producenter føler sig også nødsaget til at skrue på priserne for at imødegå de stigende omkostninger.

"Når vi gennemgår de højere komponentomkostninger, vil vi også justere vores priser, som vi finder det passende," sagde Dells finansdirektør, Thomas Sweet, i forbindelse med selskabets seneste regnskab.

Fra chipproducenternes side fastslås det, at man ikke udnytter manglen på chips til at score en bedre profit.

"Vi udnytter ikke situationen til at gøre noget ved vores priser, ud over der hvor vi skal betale mere for ekstra forsyninger. De omkostninger sender vi videre," siger Vincent Roche, administrerende direktør hos chipproducenten Analog Devices, til Wall Street Journal.

Chipmanglen er forårsaget af en stigende efterspørgsel på forbrugerelektronik under coronapandemien, der samtidig har skabt flaskehalse i de globale forsyningskæder.

Chipmangel vil skabe problemer mindst to år endnu: Derfor er det så svært at løse

Mangel på mikrochips kan koste virksomheder dyrt i tabt arbejde

Intel: Løsning på chip-krise har lange udsigter 

Mere fra ITWatch

Digital andelsbevægelse skærper sit fokus i Danmark

Efter at være blevet lanceret herhjemme tidligere på året, skærper selskabet Polypoly nu sit fokus i Danmark. Tjenesten, der både har karakter af aktivisme, forening og forretning, har blandt andet stillet skarpt på bankerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs