ITWatch

Mangel på mikrochips kan koste virksomheder dyrt i tabt arbejde

Manglen på mikrochips får direkte konsekvenser for it-kunderne. Virksomheder tvinges til at beholde hardware i længere tid, og resultatet er mere nedetid hos medarbejderne, lyder det fra leverandør.

Morten Norup er salgsdirektør hos leverandøren Admire. Deres supportdatabase viser, at over 10 pct. af computere oplever nedetid efter fem års brug. Det kan blive en stor omkostning for kunderne i tabt produktivitet. | Foto: Admire/PR

Den globale chipkrise kan i værste tilfælde koste virksomheder en uges arbejde per medarbejder. Virksomhederne må forlænge levetiden på computere i en sådan grad, at de må forvente væsentlig mere nedetid i funktion på grund af softwareopdateringer og hardwarefejl.

Statistisk vil en computer allerede efter andet leveår begynde at få hyppigere fejl. Det viser statistik udtrukket fra supportdatabasen hos leverandøren Admire, der er en totalleverandør af hardware og services.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Cisco registrerer ny proforma-direktør

Den fratrådte Cisco-direktør Carsten Videkrantz har i længere tid stået som aktiv direktør i CVR-registeret, men nu er der ifølge registeret en ny mand i spidsen for virksomheden. Overfor ITWatch understreger Cisco, at den nye direktør er midlertidig.

Telenor fylder rundt: Spår store forandringer i fremtiden

I dag er det 30 år siden, at det daværende Sonofon slog dørene op. Undervejs har der været heftig turbulens og forandringer - men fremtiden tilhører mobilbranchen, slår topchef Lars Thomsen fast i dette fødselsdagsinterview, hvor han samtidig kommer med en vild forudsigelse for 5G.

It-selskab i udbrud: Omsætningen stikker af

Advania oplevede i 2021 en omsætningsvækst på 60 pct. fra året før, og på bundlinjen kan det også ses, hvor resultatet ender på næsten 13 mio. kr. mod 1,4 mio. kr. året før.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs