ITWatch

Mangel på mikrochips kan koste virksomheder dyrt i tabt arbejde

Manglen på mikrochips får direkte konsekvenser for it-kunderne. Virksomheder tvinges til at beholde hardware i længere tid, og resultatet er mere nedetid hos medarbejderne, lyder det fra leverandør.

Morten Norup er salgsdirektør hos leverandøren Admire. Deres supportdatabase viser, at over 10 pct. af computere oplever nedetid efter fem års brug. Det kan blive en stor omkostning for kunderne i tabt produktivitet. | Foto: Admire/PR

Den globale chipkrise kan i værste tilfælde koste virksomheder en uges arbejde per medarbejder. Virksomhederne må forlænge levetiden på computere i en sådan grad, at de må forvente væsentlig mere nedetid i funktion på grund af softwareopdateringer og hardwarefejl.

Statistisk vil en computer allerede efter andet leveår begynde at få hyppigere fejl. Det viser statistik udtrukket fra supportdatabasen hos leverandøren Admire, der er en totalleverandør af hardware og services.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Fintech-selskab opkøber lønsystem

Ageras Group, der tidligere har købt selskaber som Billy og Tellow, har endnu en gang opkøbt en virksomhed, der har fokus på it-løsninger til SMV'er.

Nokia Danmark holder kursen

Det går stille og roligt derudaf for Nokias danske afdeling, der i 2020 klarede sig stort set som i 2019, dog med en lille tilbagegang. Det viser selskabets nyligt aflagte regnskab.

Anja Monrad får ny topstilling i Dell

Fremover skal danske Anja Monrad stå i spidsen for Dells forretning i Vesteuropa. Hun kommer fra en stilling som direktør for Øst- og Centraleuropa i samme selskab.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs