ITWatch

Apples serviceenhed står for skud i antitrust-sag mod Google

De amerikanske myndigheder har Google i søgelyset i en ny stor konkurrencesag, men også Apple kan blive ramt.

Foto: Ann Wang/REUTERS / X06716

En milliard-aftale, hvor Google betaler for at være standardsøgemaskinen på Apples iPhone, er kernen i sagen, som den amerikanske regering har indgivet mod Google.

Det amerikanske justitsministeries forsøg på at straffe Google for dets konkurrenceprægede praksis inden for internetsøgning kan ende med at slå hårdt ned på Apple, skriver Wall Street Journal.

Den amerikanske regering peger på milliard-aftalen mellem Apple og Google som et eksempel på, hvordan Google bruger sine kæmpe overskud til at opretholde sin dominans inden for søgemaskiner ved at holde konkurrence ude - en påstand Google benægter, oplyser avisen.For Apple har Google-aftalen været yderst lukrativ, og de nylige anklager kan ramme livsnerven af Apples serviceenhed, som har været den største bidragyder til selskabets vækst de sidste mange år.

På trods af, at resultatet af justitsministeriets sag stadig er uklart - og kan tage flere år at udrede - siger flere analytikere, at en opløsning af milliard-aftalen mellem Google og Apple kan have store konsekvenser - særligt for Apple.

"Der er faktisk risiko for, at sagens udfald kan have en større økonomisk påvirkning på Apple end på Google," siger Toni Sacconaghi, som er analytiker hos Bernstein, til Wall Street Journal.

Ifølge avisen udgør Google-aftalen 15 til 20 pct. af Apples overskud, og den amerikanske regering peger på, at Google betaler mellem 8 og 12 mia. dollar årligt for aftalen - op mod 75,4 mia. danske kr.

Google ramt af første store sagsanlæg i USA – men hvad går det ud på?

Kommerciel chef: Cookie-farvel kalder på samarbejde mellem medier og bureauer 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs