ITWatch

Ciscos forventninger skuffer med minusvæks

Skuffende vækstforventninger hos chipproducenten Cisco sender aktien ned i eftermarkedet onsdag.

Sergio Perez/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Sergio Perez/Reuters/Ritzau Scanpix

Verdens største producent af netværksudstyr, amerikanske Cicso, dykkede 5,1 pct. i onsdagens eftermarked, efter skuffende forventninger til koncernens igangværende andet kvartal, der tyder på negativ vækst.

Prognosen for omsætningen lyder på en negativ vækst på årsbasis mellem 3 og 5 pct., mens analytikerne på Wall Street havde ventet en positiv vækst på 2,68 pct., ifølge Bloomberg News.

Cisco regner samtidig med en justeret indtjening per aktie i intervallet mellem 75 og 77 cent mod forventninger på Wall Street på 79 cent per aktie, ifølge Bloomberg News.

Cisco klarede sig imidlertid bedre i sit første kvartal med en omsætning på 13,16 mia. dollar, svarende til en lille fremgang på 0,7 pct. mod ventede 13,09 mia. dollar, mens det justerede overskud landede på 84 cent per aktie mod konsensus på 81 cent, ifølge Bloomberg News.

"Vi leverede et solidt kvartal trods et udfordrende makroklima. Vi er fokuserede på at fortsætte vort arbejde med innovation, at transformere vores forretning og overgå vore kunders forventninger," udtaler Chuck Robbins, administrerende direktør i Cisco, i regnskabet.

Robbins er ved at vende Ciscos forretning til at fokusere mere på netværkssoftware og services, blandt andet gennem overtagelser, end bare på hardware, der dog stadig udgør langt den største forretning, skriver Bloomberg News.

Chipproducent dykkede på regnskab

Hotel-platform vokser med 700 pct. i tredje kvartal

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger