ITWatch

Hvad bliver den næste, smarte ting i din smartphone? Apple og de andre slås mod stilstand og 'gode nok' telefoner

Det sløje marked har ført til en helt usædvanlig nedjustering hos Apple, som lynhurtigt forplantede sig til et dyk i aktiekursen på ti pct. Men problemet er generelt i hele smartphonebranchen, for i dag er telefonerne blevet så gode, at der ikke er markante forbedringer ved at opgradere jævnligt.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Mark Lennihan

Et solidt gok i nødden på Apples aktiekurs i denne uge skar situationen ud i pap: Der bliver købt færre telefoner, og der er ikke samme behov for at opgradere til en ny, smart model, som der har været før.

I Tim Cooks brev til aktionærerne blev det meste af skylden lagt på svigtende salg af iPhones i Kina, men andre faresignaler piblede også frem. For eksempel at flere iPhone-kunder nu har fundet ud af at få skiftet batteriet billigt andre steder end hos Apple selv. Dermed kan en telefon klare et par år mere, før det er nødvendigt at skifte den ud.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Visma køber dansk lagerstyringssystem

Den norske koncern køber igen op og får denne gang danske Rackbeat, der udvikler et lagerstyringssystem målrettet små og mellemstore virksomheder, i stald.

Venturefond: Tech-markedet svømmer i kapital og mere er på vej

Det heftige aktivitetsniveau blandt investorer i de danske tech-selskaber har presset værdiansættelserne kraftigt opad, og der er risiko for, at nogle får funding, de ikke er klar til at få.  Det stiller høje krav til venturefondene, forklarer partner i Preseeds nye privatfinansierede tech-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs