ITWatch

Fingerprint Cards springer til vejrs efter direktørinterview

Det giver pote på aktiemarkedet, at Fingerprint Cards har afvist behovet for at rejse yderligere kapital.

Foto: PR/Fingerprint Cards

Svenske Fingerprint Cards bliver sendt til vejrs på børsen i Stockholm, efter at selskabet, der før har kæmpet med økonomien, har kunnet afvise behovet for at rejse ny kapital.

Det fortæller selskabets administrerende direktør, Christian Fredrikson, i et interview med det svenske nyhedsbureau Direkt. I samme interview siger topchefen, at Fingerprint Cards' store arbejde med at sænke omkostningerne følger planen.

"Vi laver de her omkostningsbesparelser for at være en sund virksomhed. Vi fjerner to tredjedele af vores omkostninger, samtidig med at vi fortsætter med at være markedsleder," siger Christian Fredrikson til Direkt.

Løber efter planen

De tiltag, som blev gennemført i første kvartal tidligere i år, skal ifølge Fingerprint Cards sænke omkostningerne med 360 mio. svenske kr. for indeværende år. Flere tiltag er nu ved at blive gennemført, hvilket ventes at spare yderligere 350 mio. svenske kr. med fuld effekt fra udgangen af fjerde kvartal i år.

I alt skal driftsomkostningerne sænkes til under 400 mio. svenske kr. på årsbasis ved udgangen af 2018, lyder ambitionen fra selskabet, der udvikler teknologi til genkendelse af fingeraftryk.

"Omkostningsprogrammet løber efter planen. Når vi kommer ind i 2019, så vil vi have det årlige omkostningsniveau, vi arbejder på at få," siger Christian Fredrikson.

Efter at Fingerprint Cards for tre år siden nød stor opmærksomhed på børsen og steg med næsten 1600 pct. alene i 2015, er interessen siden dalet for selskabet, der har været negativt påvirket af blandt andet et svagt marked og hårdt prispres.

Ikke behov for emission

Over flere gange har modgangen betydet nedjusteringer af de økonomiske forventninger og derved skuffede aktionærer.

Og med baggrund i et forhold som eksempelvis negative pengestrømme har der været spekuleret i, om Fingerprint Cards på et tidspunkt ville være nødt til at rejse ny kapital for at kunne få forretningen til at løbe rundt. Men det afviser topchefen.

"Vi ser ikke noget behov for at foretage en emission," siger Christian Fredrikson og tilføjer, at de omkostningsreducerende tiltag skaber et helt andet udgangspunkt for virksomheden.

Udtalelserne fra direktøren bliver taget rigtig godt imod af markedet, og torsdag lidt før middag stiger selskabets aktie 7,6 pct. til 12,79 svenske kr. Holder den kurs dagen ud, vil det være højeste lukkeniveau siden januar i år.

/ritzau/FINANS

Fingerprint Cards skuffer på driften mens salget leverer positivt

Fingerprint Cards stiger en del efter chefers aktieopkøb 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs