ITWatch

Fingerprint Cards stiger en del efter chefers aktieopkøb

Svenske Fingerprint Cards har levet en omtumlet tilværelse på børsen de seneste år. Mandag var der atter fremgang at spore i selskabets aktiekurs.

Foto: PR/Fingerprint Cards

Svenske Fingerprint Cards, der udvikler teknologi til genkendelse af fingeraftryk, oplever stor optur på aktiemarkedet mandag, efter at cheferne i virksomheden har udtrykt tiltro til selskabets fremtid.

Administrerende direktør Christian Fredrikson og bestyrelsesformand Johan Carlström har sidste uge købt henholdsvis 388.000 og 1,38 mio. aktier i selskabet, skriver Bloomberg News med henvisning til indberetninger hos det svenske finanstilsyn.

Aktiekøbene ser ud til at skabe optimisme hos investorerne, da de sender Fingerprint Cards op med 9,9 pct. til 7,11 svenske kr. mandag eftermiddag. Dermed henter aktien noget af det tabte fra indeværende år, som kort sagt har været rædderligt set som investor i virksomheden.

Siden årsskiftet er Fingerprint Cards nemlig faldet med 55,1 pct. i værdi, og det har særligt været afledt af en række skuffende resultater.

I forbindelse med regnskabet for første kvartal i maj faldt aktien en del, fordi både omsætningen og driftsindtjeningen endte lavere end ventet blandt analytikerne.

Indeværende års kursmodvind har været et drastisk skifte i forhold til det, som Fingerprint Cards oplevede for tre år siden, hvor selskabet steg næsten 1600 pct. og rundede en pris på 135 svenske kr. per aktie. Det var afledt af tiltro til, at selskabets teknologi kunne sætte en global standard og blive mange milliarder værd.

"Fingerprint Cards var markedsleder i det hurtigt voksende marked for biometrisk godkendelse. Der var snak om, at de ville blive købt af Samsung, og giganten Apple var også i spil."

"Det kan være svært at fatte nu, men det var ikke urealistisk, at de kunne have nået ti milliarder svenske kroner i omsætning," har investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet tidligere udtalt.

Men det store gennembrud kom aldrig, og siden sidste års efterår er det primært kun gået én vej for aktien.

"Teknologien flyttede sig fra Fingerprint Cards. Samtidigt begyndte væksten at aftage, og flere konkurrenter kom til."

"Så man gik fra at være en af få spillere i et stærkt voksende marked til at være en af mange i et marked uden stor vækst," sagde Per Hansen.

Ud fra mandagens kurs har Fingerprint Cards en markedsværdi på omtrent 2,2 mia. svenske kr.

/ritzau/FINANS

2015's svenske fingeraftrykshåb nærmer sig døden 

Tidligere børskomet siger farvel til ny finansdirektør halvanden uge før tiltrædelsen 

Mere fra ITWatch

E-boks-direktør irriteret over sen udmelding

E-boks fik ifølge direktør Ulrik Falkner Thagesen besked om udskydelsen af overgang til næste generation af digital post ti minutter inden, Digitaliseringsstyrelsen informerede offentligheden. "På mange måder er det jo utroligt irriterende for os," siger han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs