ITWatch

Britisk satellitoperatør stiger: Bejler køber aktier op

På trods af et afvist købstilbud forsøger amerikanske Echostart fortsat overtage britisk konkurrent.

Colourbox
Foto: Colourbox

Amerikanske Echostar har åbenbart ikke opgivet at få fingrene i en britiske satellitoperatør Inmarsat, som tidligere ellers har afvist et købstilbud fra sin amerikanske kollega.

Fredag har det Colorado-baserede Echostar, der er grundlagt er milliardæren Charlie Ergen således meddelt, at det ejer 2,97 pct. af aktierne i Inmarsat.

Den melding har fredag sendt Inmarsats aktie op med 7,9 pct. til 591,40 pence.

Inmarsat meddelte 8. juni, at det havde afvist et "meget indledende" tilbud fra Echostar, da prisen vurderedes at undervurdere selskabets potentiale.

Echostar har ifølge Bloomberg længe været anset som en mulig køber af Inmarsat, der i analytikerkredse er blevet udråbt som et opkøbsmål efter et stort kursfald i aktiekursen det seneste år.

Forud for opkøbsspekulationerne blev Inmarsats aktie handlet i niveauet 400 pence. I slutningen af 2015 var aktiekursen dog over 1100 pence.

/ritzau/FINANS

Nordjysk rumfartsselskab starter serieproduktion op - og skal bruge 50 mand

Slukket kontrakthåb sender dansk satellitvirksomhed ned

Forsiden lige nu

TDC's gæld svulmer med 14 milliarder på et halvt år

På et halvt år er TDC's rentebærende nettogæld vokset til 36,9 mia. kr. Men finansdirektør Stig Pastwa forsikrer, at der er råd til investeringer. Nogle af pengene fra Get-salg skal bruges til at nedbringe gæld, mens det er uklart, hvad der skal ske med resten.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger