ITWatch

Amazon får kritik for arbejdsforhold hos kinesisk underleverandør

Det amerikanske selskab kræver redegørelse fra underleverandør, efter rapport afslører dårlige arbejdsvilkår på fabrik i Kina.

Foto: /ritzau/AP/Reed Saxon

14 arbejdsdage i træk, 100 overarbejdstimer om måneden og udbredt brug af deltidsansatte med dårlige rettigheder. Sådan ser arbejdsforholdene ud på den kinesisk fabrik Foxconn Hengyang, der fremstiller produkter for Amazon.

Det skriver Børsen med henvisning til en rapport fra China Labour Watch.

Efter offentliggørelsen af rapporten har Amazon krævet en redegørelse fra underleverandøren.

"Vi har med det samme bedt om en handlingsplan fra Foxconn Hengyang, der redegører for deres plan om at ændre de identificerede problemstillinger, og vi udfører løbende vurderinger af implementationen og overholdelsen af vores regler," udtaler Amazon ifølge Børsen. 

Avisen skriver, at lønnen på Foxconn-fabrikken er så lav, at arbejderne ikke har mulighed for at opretholde en normal indkomst uden for højsæsonen. Der er de ifølge rapporten fra China Labour Watch afhængige af ekstra overarbejdstimer.

Amazons indtog ændrer alt - også investeringer 

Amazon har endnu ikke dansk domæne - 4 ud af 10 bruger dem allerede 

Mere fra ITWatch

Klumme: Den grønne it-bølge risikerer at kvæles af krisen

Regeringen har grønne ambitioner – også på det digitale område. Men vil historien gentage sig, og vil de grønne it-drømme drukne i et excel-arks kolonner, spørger Christian Hannibal, director for tech, media and finance i Rud Pedersen Public Affairs, i denne klumme.

Svensk Mobilepay-konkurrent lurer på nordisk sats

Direktøren for svenske Swish, der sidste år endte uden for fællesskabet mellem danske Mobilepay, norske Vipps og finske Pivo, antyder, at betalingstjenesten kan være på vej med en anden nordisk satsning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs