ITWatch

Amazons indtog ændrer alt - også investeringer

Selvom giganten Amazon endnu ikke er trådt over den danske grænse har det stor betydning for investorernes valg af investeringer, fortæller dansk pensionsselskab.

Jeff Bezos, adm direktør, Amazon.

Professionelle investorer har for længst ændret investeringsstrategi, og de private bør følge deres eksempel, lyder det fra eksperter. Aktier i shoppingcentre og detailkæder er udsatte.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Den amerikanske internetgigants Amazons potentielle indtog i Norden kommer ikke kun til at påvirke borgernes privatøkonomi i form af billigere varer, men også hvordan man bør investere.

"Det kan godt være, at Amazon kun sidder på omkring 2 pct. af markedet for onlinehandel i Danmark lige nu, men jeg tror på, at selskabet i fremtiden kan nå de samme markedsandele som i USA og England, hvor det sidder på 50 pct. af markedet for e-handel," siger Morten Springborg, der er temaspecialist i C Worldwide, til Jyllands-Posten.

Andre kæder som Matas og H&M kan også blive påvirket af internetgigantens indtog på de nordiske markeder, mener Morten Springborg. Amazon kan ligeledes påvirke ejendomsmarkedet, da behovet for fysisk handel kan falde. Særligt indkøbscentre med dårlig beliggenhed er udsatte.

Danmarks største pensionsselskab, PFA Pension, er enig med Morten Springborg om, at der ikke er plads til alle indkøbscentre i Danmark.

"Amazon har påvirket vores investeringer på ejendomsmarkedet og betydet, at vi i længere tid har holdt os fra shoppingcentre, medmindre det er high end-centre med luksusvarer og oplevelser," siger Anders Damgaard, der er koncernfinansdirektør i PFA Pension, til Jyllands-Posten.

Anders Damgaard forklarer, at behovet for fysisk handel vil falde, når Amazon gør sit indtog i Norden, da det er svært for fysiske butikker at konkurrere med fri levering inden for en dag eller bare et par timer.

/ritzau/FINANS

Tysk e-handelsgigant vil satse på Danmark

Amazon har endnu ikke dansk domæne - 4 ud af 10 bruger dem allerede

Mere fra ITWatch

Danskere i hobetal henter råd om investering og opsparing på sociale medier – ny form for vejrudsigt kan give beskyttelse

Danskerne modtager i stor stil investeringstips og opsparingsråd på de sociale medier, men selvom tendensen på mange måder er positiv og giver oplyste borgere, så kan det være svært at undgå svindel og placere ansvar, hvis noget slår fejl. En vejrudsigt over, hvilke investeringsstrømninger der florerer på de sociale medier, kunne være en del af løsningen, lyder det fra en specialist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs