Toshiba leverer blandet regnskabet præget af frasalg og chefskifte

Analytikerne havde ventet en højere toplinje fra den japanske elektronikproducent Toshiba, som også skuffede på driften.
Foto: /ritzau/AP/Koji Sasahara
Foto: /ritzau/AP/Koji Sasahara
/ritzau/FINANS

Sammen med et skifte på den allerøverste direktørpost har den japanske elektronikgigant Toshiba onsdag leveret et blandet regnskab for tredje kvartal af regnskabsåret, som løber frem til slutningen af marts.

Regnskabet viser for kvartalet en omsætning på 414,12 mia. yen, hvor analytikerne ifølge Bloomberg News havde regnet med en noget større toplinje i omegnen af 1222 mia. yen. Også driften lå til den skuffende side med et underskud på 182,20 mia. yen, mens analytikerne havde sat næsen op efter et plus på 126,82 mia. yen.

Omvendt var bundlinjen langt mere positiv end ventet, da den viste et overskud på 76,83 mia. yen mod analytikernes estimat på 16,45 mia. yen.

Resultaterne for tredje kvartal har været stærkt påvirket af Toshibas igangværende salg af halvlederforretningen, der fremstiller chips, som kan anvendes til at lagre data eller bruges til at behandle en kode i eksempelvis en computer. Ifølge onsdagens regnskab ventes halvlederforretningen at være solgt til et konsortium ledet af Bain-Capital Private Equity mod slutningen af marts.

Da halvlederforretningen ikke længere indgår som fortsættende aktiviteter for elektronikkæmpen, så har forventningerne til helåret også været nødt til at blive justeret. Det betyder, at Toshiba for helåret nu ser en omsætning på 3900 mia. yen mod førhen 4970 mia. yen. Derudover ses der nu et overskud på 520 mia. yen mod førhen et underskud på 110 mia. yen.

Hvor forventningerne til helårets omsætning ligger under analytikernes estimat, så er forhåbningerne til bundlinjen en del bedre end ventet.

I forbindelse med regnskabet meddeler Toshiba desuden, at den nuværende administrerende direktør, Satoshi Tsunakawa, vil fratræde sin stilling for i stedet at blive driftsdirektør per 1. april. Til den tid vil Nobuaki Kurumatani erstatte ham på chefposten.

Den nye administrerende direktør kommer fra en ledende stilling hos CVC Capital Partners og har tidligere været direktør i Sumitomo Mitsui Banking Corp.

Oven på regnskabet og meddelelsen om direktørskiftet er Toshiba-aktien onsdag steget 0,6 pct. til 314 yen.

/ritzau/FINANS

Telegigant har børsdrømme 

Toshiba vil sikre åndehul med aktieudvidelse  

Nødlidende gigant sælger forretningsben for milliarder 

Forsinkelse af ny iPhone presser taiwansk elektronikproducent 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også