ITWatch

Sim-kortet kan snart være fortid

Det velkendte sim-kort kan være på vej mod en udfasning. Afløseren bliver det elektronisk alternativ kaldet E-sim, der som det sidste søm i det fysiske korts ligkiste rider på bølgen af IoT-løsninger.

Foto: Jan Bjarke Mindegaard

Dagene hvor skiftet mellem teleudbydere betød en fysisk udskiftning af mobiltelefonens sim-kort er snart ovre. Afløseren E-sim er især rettet mod et støt stigende marked inden for IoT-løsninger, hvor det vil være for bøvlet at benytte det traditionelle sim-kort.

Det skriver Ingeniøren.

"Med den digitalisering vi oplever i øjeblikket, kommer vi inden for ganske få år til at opleve en ren eksplosion af IoT-forbundne enheder. Det er derfor uhyre vigtigt, at disse IoT-enheder nemt kan forbindes til internettet – og her spiller E-sim en væsentlig faktor. For at understøtte IoT arbejder vi desuden aktivt med nye radioteknologier i 4G-nettet," fortæller Lars Thomsen, markedsdirektør for Telenor i Danmark, til Ingeniøren.

Skiftet betyder samtidig, at kunderne ikke længere behøver vente på, at posten leverer deres nye sim-kort, da E-sim teknologien installeres direkte i telefonen.

Telenor i Norge bliver som den første operatør certificeret til at udrulle E-sim teknologien, der stiller en række strenge krav til de selskaber, som certificeres. Telenor Danmark forventer at kunne understøtte teknologien i løbet af 2018.

Atos lægger milliardbud på chipproducent 

Nye biler har indbygget internet 

Mere fra ITWatch

IDC: Opkøbsbølge efterlader hele it-branchen et nyt sted

Der bliver dagligt købt it-selskaber i en af de mest voldsomme opkøbsbølger i mange år, og det er udtryk for en kraftig forandring af it-branchen, som er i gang netop nu, mener analytiker. Han ser Visma og EG som eksempler på selskaber, der tegner den fremtidige udvikling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs