ITWatch

Sim-kortet kan snart være fortid

Det velkendte sim-kort kan være på vej mod en udfasning. Afløseren bliver det elektronisk alternativ kaldet E-sim, der som det sidste søm i det fysiske korts ligkiste rider på bølgen af IoT-løsninger.

Foto: Jan Bjarke Mindegaard

Dagene hvor skiftet mellem teleudbydere betød en fysisk udskiftning af mobiltelefonens sim-kort er snart ovre. Afløseren E-sim er især rettet mod et støt stigende marked inden for IoT-løsninger, hvor det vil være for bøvlet at benytte det traditionelle sim-kort.

Det skriver Ingeniøren.

"Med den digitalisering vi oplever i øjeblikket, kommer vi inden for ganske få år til at opleve en ren eksplosion af IoT-forbundne enheder. Det er derfor uhyre vigtigt, at disse IoT-enheder nemt kan forbindes til internettet – og her spiller E-sim en væsentlig faktor. For at understøtte IoT arbejder vi desuden aktivt med nye radioteknologier i 4G-nettet," fortæller Lars Thomsen, markedsdirektør for Telenor i Danmark, til Ingeniøren.

Skiftet betyder samtidig, at kunderne ikke længere behøver vente på, at posten leverer deres nye sim-kort, da E-sim teknologien installeres direkte i telefonen.

Telenor i Norge bliver som den første operatør certificeret til at udrulle E-sim teknologien, der stiller en række strenge krav til de selskaber, som certificeres. Telenor Danmark forventer at kunne understøtte teknologien i løbet af 2018.

Atos lægger milliardbud på chipproducent 

Nye biler har indbygget internet 

Mere fra ITWatch

Russisk svar på Google vil ud af landet

Internationale sanktioner har fået selskabet bag søgemaskinen Yandex til at ville trække sine forretninger ud af Rusland. Det er dog umiddelbart nemmere sagt end gjort.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs