ITWatch

Populært dansk computerspil bliver til tegneserie

IO Interactive arbejder på at udgive en tegneserie om computerspillet Hitman.

Den danske spiludvikler IO Interactive samarbejder med tegneserieforlaget Dynamite Entertainment om at udgive en tegneserie, der skal foregå i universet bag de populære Hitman-spil

På sin hjemmeside skriver IO Interactive, at tegneserien vil få titlen 'Agent 47: Birth of the Hitman', og at første nummer udkommer den 11. oktober i år.

IO Interactive har den fulde kreative kontrol over, hvordan karaktererne - som lejemorderen Hitman - skal udvikle sig. Ifølge Michael Vogt, der er hovedforfatter på computerspillet, vil tegneseriens historie være direkte forbundet til spillets:

"Tegneserien vil give de centrale karakterer ny dybde og gøre det muligt at fortælle historier, som ikke fungerer i et sandkassespil," siger han i en pressemeddelelse.

Lanceringen af tegneserien kommer efter en turbulent periode for IO Interactive. Før sommer måtte selskabet fyre en række medarbejdere, efter at dets ejer, japanske Square Enix, trak sig. Efter noget usikkerhed kunne selskabet meddele, at det blev et uafhængigt spilstudie.

"Dette er et skelsættende øjeblik for IOI. Fra i dag har vi fuldstændig kontrol over retningen for vores studie og Hitman IP - vi er ved at forme vores egen fremtid, og det er utroligt spændende. Vi er nu åbne for muligheder med fremtidige samarbejdspartnere og partnere for at styrke os som et studie og sikre, at vi kan producere de bedste spil, der er mulige for vores netværk," lød det dengang fra adm. direktør Hakan Abrak.

Investorers mangel på indsigt i spilmarkedet hæmmer udviklere

Io-Interactive lever videre som uafhængigt spilstudie 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs