Spiludviklere topper milliardær-liste i den svenske tech-industri

For andet år i træk dominerer spiludviklere og -iværksættere mediet DI Digitals liste over milliardærer i den svenske tech-industri.
Minecraft har indbragt skaberen Markus "Notch" Persson milliarder af kroner. | Foto: /Ritzau/AP/Matt Sayles
Minecraft har indbragt skaberen Markus "Notch" Persson milliarder af kroner. | Foto: /Ritzau/AP/Matt Sayles

Den svenske scene for spiludvikling lever i bedste velgående og indbringer aktørerne solide summer - i hvert fald hvis man skal tro den seneste opgørelse over milliardærer i den svenske teknologisektor, hvor fem ud af de øverste ti pladser indtages af folk fra spilindustrien.

Det skriver DI Digital, som netop for andet år i træk har udfærdiget en liste over milliardærerne i den svenske teknologiindustri.

Listen rummer i alt 28 navne, hvoraf ni, eller lige under en tredjedel, er direkte relateret til den svenske spilindustri. Således indtager skaberen af det populære spil "Minecraft", 38-årige Markus "Notch" Persson, en suveræn førsteplads med salget af holdingselskabet Mojang til Microsoft for 18 mia. svenske kr. Personligt er han god for 17 mia. svenske kr., vurderer DI Digital. Han er dermed længder foran listens delte andenplads, som udgøres af Spotify-stifterne Martin Lorentzon og Daniel Ek med 12 mia. svenske kr., hvor sidstenævnte i dag sidder som adm. direktør.

På femtepladsen finder vi Mojang-medstifteren Jakob Porsér med en værdi af fire mia. svenske kr., Ottendepladsen indtages af Sebastian Knutsson, grundlægger af selskabet King, som blev solgt til Activision Blizzard for 50 mia. svenske kr., hvilket indbragte stifteren 2,9 mia. svenske kr..

På niendepladsen finder vi en af listens to nytilkomne medlemmer i form af Lars Wingefors, stifter og adm. direktør af THQ Nordic, som blev børsnoteret i november 2016 og har mere end tredoblet sin værdi til 75 svenske kr. pr. aktie, hvilket giver ham en personlig værdi af 2,8 mia. svenske kr. Til at runde top ti af har vi Fredrik Wester, som er adm. direktør og storaktionær i gaming-firmaet Paradox med en værdi af 2,5 mia. svenske kr.

Investorers mangel på indsigt i spilmarkedet hæmmer udviklere 

To danske spilprojekter får millionstøtte fra EU 

IOI-stifter: Spilinvestorer bør gå sammen i konsortier for at sikre risikovillig kapital 

Så meget tjener de bedste gamere 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også