ITWatch

Astralis får kritik for at overbetale stjernespillere

Det børsnoterede esportsselskab Astralis har kørt med underskud i årevis. Det skyldes bl.a. høje lønomkostninger til stjernespillere, lyder kritik fra sportsøkonom.

Esport er en populær publikumsport, men holdene har svært at kapitalisere på interessen. | Foto: Rasmus Flindt Pedersen

Siden grundlæggelsen i 2016 har Astralis aldrig formået at skabe et overskud, og en del af forklaringen skal findes i høje lønninger til stjernespillere i størrelsesordenen 200.000-250.000 kr. om måneden, skriver Berlingske.

”De får svært ved at skabe overskud, når lønningerne er så høje. Det er i forvejen en usikker og risikabel investering, så det gør det ikke bedre, hvis man ikke kan barbere nogle af omkostningerne væk,” siger sportsøkonom Kenneth Cortsen til Berlingske.

Han peger på, at det er en generel tendens inden for esport, at hverken Astralis, der blev noteret på First North-børsen i 2020, eller andre hold har knækket koden til at tjene penge, men kører med underskud.

Hos Astralis anerkender adm. direktør Anders Hørsholt, at omkostningsniveauet har været for højt hos selskabet.

”Det er jo et faktum, at vi tidligere har haft alt for stor en lønpulje med både grundløn, en andel af præmiepengene og andre typer indtægter, så derfor har vi arbejdet på, at en større del af indtægterne fremover tilfalder os selv,” lyder det fra Anders Hørsholt, som forventer et positivt driftsresultat for 2022.

Astralis dropper ny sponsor efter en enkelt dag

Better Collective om gamingsite: Større potentiale i annoncører end betting

Mere fra ITWatch

Organisation øger presset på tidligere KMD-chef i propaganda-sag

Journalistorganisationen Reportere Uden Grænser (RSF) kalder nu på de franske myndigheder for at beordre, at Eutelsat, der har den tidligere KMD-boss Eva Berneke som topchef, skal stoppe med at videresende tre russiske propagandakanaler, som virksomheden har modtaget kritik for i den seneste tid.

Milliarddistributør henter bedste resultat i 30 år

En vellykket ekspansion i Norden betyder, at en af landets største distributører henter sit bedste afkast nogensinde. Særligt det svenske marked trækker en betydelig bedre indtjening hjem til selskabet sammenlignet med den danske indtjening. ”Der er altid en krig på priserne her i landet, sådan er det,” siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs