ITWatch

Tim Cook vidner i balladesag

Apple-chef Tim Cook skal i dag for første gang vidne i den potentielt sprængfarlige sag mod Fortnite-firmaet Epic.

Armlægningen mellem Apple og Epic Games, der står bag det heftigt udbredte spil Fortnite, fortsætter ved retten i Californien og senere i dag er Apple-chef Tim Cook for første gang indkaldt som vidne.

Sagen omhandler blandt andet det cut, Apple tager fra app-producenter, der sælger apps via App Store på iOS-platformen. Her tager Apple et cut af omsætningen på 30 procent  - og forbyder samtidig producenterne at lave alternative betalingssystemer uden om Apples eget.

Det var Epic så meget imod, at selskabet bevidst søgte konfrontationen ved at frigive en version af Fortnite med indbygget betalingssystem. Umiddelbart efter blev appen smidt ud af App store.

Sagen er bemærkelsesværdig fordi den har budt på flere afsløringer undervejs - blandt andet at Apple har tjent godt 20 mia. dollars på sit cut frem til 2017.

Også EU har en tilsvarende sag kørende, efter klager fra Spotify.

Fortnite-ejer møder Apple i retten 

Apple kræver erstatning fra spiludvikler

Mere fra ITWatch

EET fortsætter aggressiv strategi med ny ejer

Hardwaredestributøren EET er blevet solgt til endnu en kapitalfond, der med et mere internationalt afsæt skal skubbe til aggressiv vækstrategi med opkøb i hobetal. "Vi er i en god gænge, som Pamplona kan være med til at accelerere," lyder det fra topchef om den nye ejer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs