Google kaster sig ind på spilmarkedet med streaming-platform

Tirsdag har Google lanceret Google Stadia. Modsat andre spilplatforme er der ikke behov for en fysisk konsol.
Foto: Foto: Ina Fassbender/Ritzau Scanpix
Foto: Foto: Ina Fassbender/Ritzau Scanpix
Ritzau

Normalt forbinder man konsolspil med en lille boks, der skal kunne kobles op til et fjernsyn.

Der er imidlertid ikke brug for nogen boks til spilplatformen Google Stadia, som Google tirsdag har lanceret i flere lande, herunder i Danmark.

I stedet for en fysisk konsol streamer man bare sine spil direkte på fjernsynet via et chromecast, der giver mulighed for at streame indhold på ens fjernsyn.

"Vi har forsøgt at skabe en let tilgængelig spilplatform, hvor man sådan set ikke skal bruge andet end et fjernsyn og en hurtig internetforbindelse," forklarer Jesper Vangkilde, der er kommunikationschef for Google i Danmark.

Den nye platform henter sin computerkraft fra Googles datacentre. Det er det, der gør, at der ikke behøves nogen fysisk konsol til at spille spillene.

Der er dog stadig behov for en hurtig internetforbindelse for at få mest muligt ud af platformen, fortæller kommunikationschefen.

"Teknisk set og grafikmæssigt er platformen i den høje ende, og derfor håber vi også at få fat i nogle af dem, der er lidt feinschmeckere, når det kommer til spil og grafik og så videre," siger Jesper Vangkilde. 

Han understreger, at platformen ikke kun henvender sig til dem med hurtigt internet, og at platformens pris også giver mange mulighed for at være med.

Fra tirsdag kan man få en Google Stadia-startpakke til 999 kroner, hvor der i prisen følger en controller, et chromecast og tre måneders adgang til nogle af de spil, som er tilgængelige på Google Stadia fra lanceringen.

I alt er der 22 spil tilgængelige til Google Stadia i forbindelse med lanceringen. Nogle af de mere kendte spiltitler er "Assassin's Creed Odyssey", "Destiny 2: The Collection", "Mortal Kombat 11" og "Red Dead Redemption 2".

Fælles for spillene er, at de også findes til andre spilplatforme som blandt andet Playstation og Xbox samt almindelig PC.

Ifølge Jesper Vangkilde vil der med tiden komme flere spil til Google Stadia, uden at han kan sige hvilke, og om der vil blive tale om eksklusive spiltitler.

/ritzau/

Astralis' børsnotering kan rejse op mod 150 mio. kr. 

It-milliardær og bilarving går ind i Astralis op til børsnotering 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også