ITWatch

Astralis-ejer investerer i dansk søsterhold i e-sport

Organisationen bag det danske e-sportshold Astralis investerer 78 millioner i et hold i League of Legends.

Den tidligere håndboldlandsholdsmålmand er i dag sportsdirektør hos RFRSH. | Foto: Ritzau Scanpix/Emil Hougaard

Astralis er allerede kendt som et succesrigt hold inden for e-sport. 

Nu får det danske Counter-Strike-hold en søster i form af Origen, der skal dyste i League of Legends.

Prisen for at have et hold med i turneringen er 10,5 millioner euro (78 millioner kroner) betalt over fem år.

Investeringen foretages af RFRSH Entertainment, organisationen bag Astralis, forklares det i en pressemeddelelse tirsdag.

Under ledelse af blandt andre medstifter Jakob Lund Kristensen er målsætningen, at Origen skal være med i verdenseliten.

" Origen vil være et søsterhold til Astralis og en del af RFRSH-organisationen, med alle de fordele det indebærer. Vi har opbygget en unik model med en performance-model, ligesom vi har opbygget en række stærke kommercielle, kommunikative og organisatoriske redskaber, der gør, at vi kan bygge videre på Origen-brandet og gøre det endnu stærkere."

"Det sætter os i en ekstremt stærk konkurrencedygtig position over for ethvert andet internationalt e-sportsbrand globalt," lyder det fra Jakob Lund Kristensen.

Kasper Hvidt, sportsdirektør hos RFRSH, skal ligesom med Astralis få Origen-holdet til at toppræstere.

"Da jeg startede med at arbejde med Astralis, havde de ikke vundet en stor titel i ni måneder, ikke på grund af manglende færdigheder, men på grund af manglende forståelse for, hvad der kræves for virkelig at blive en topatlet."

"Ved hjælp af en systematisk og fokuseret indsats har vi bygget en struktur, der har givet spillerne redskaberne til at optimere enhver detalje i deres spil, men også fået dem til at performe under det enorme pres, der kan opstå som topatlet. "

"Det har givet spillerne mulighed for at maksimere deres potentiale og dermed være dominerende på den internationale Counter-Strike-scene," mener Kasper Hvidt.

Samme udvikling skal Origen nu igennem, fortæller den tidligere landsholdsmålmand i håndbold.

League of Legends betragtes i e-sporten som den europæiske version af Champions League og har i de seneste otte år været den største e-sportsdisciplin af alle. 

Senest blev finalen i Legends World Champions set af 205 millioner unikke seere.

/ritzau/

Firmaet bag Astralis sælger sit andet Counter-Strike-hold 

Danske e-sportsikoner får tocifret millionindsprøjtning

Parkens e-sportshold indgår partnerskab med Red Bull 

Mere fra ITWatch

Visma køber dansk lagerstyringssystem

Den norske koncern køber igen op og får denne gang danske Rackbeat, der udvikler et lagerstyringssystem målrettet små og mellemstore virksomheder, i stald.

Venturefond: Tech-markedet svømmer i kapital og mere er på vej

Det heftige aktivitetsniveau blandt investorer i de danske tech-selskaber har presset værdiansættelserne kraftigt opad, og der er risiko for, at nogle får funding, de ikke er klar til at få.  Det stiller høje krav til venturefondene, forklarer partner i Preseeds nye privatfinansierede tech-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs