ITWatch

Softwareselskab dykker efter forventning om skuffende indtjening

It-selskabet Playtech, der er specialiseret i softwareløsninger til betting-branchen, er kommet i modvind på aktiemarkedet efter melding om skuffende indtjening.

Playtech, der udvikler software til online-spil, får en gevaldig børslussing mandag, efter at selskabet har advaret om skuffende indtjening grundet hårdere konkurrence og et skuffende marked i Asien.

Selskabet tilføjede ifølge Financial Times, at nye konkurrenter på det asiatiske marked har presset prisen ned, og det vil ramme selskabets omsætning i år.

Selskabet venter en driftsindtjening, EBITDA, på 320-360 mio. euro inklusive gevinst fra opkøbet af det italienske bettingfirma Snaitech, der blev erhvervet i april 2018, mens analytikere adspurgt af Bloomberg News venter EBITDA på 366,8 mio. euro.

Foruden Snaitech forventer selskabet en driftsindtjening på 240-280 mio. euro mod tidligere ventede 325-330 mio. euro, rapporterer Bloomberg News.

Financial Times skriver med henvisning til Credit Suisse, at Playtech henter mindst 40 pct. af sin indtjening i Kina, hvor der ellers er strenge love omkring gambling.

Det er ikke første gang selskabet advarer om indtjeningen. Senest i november var Playtech ude at kommenterer indtjeningen grundet udfordringer i Malaysia. Da sagde Playtech, at det ventede salg ville være 70 mio. euro lavere end det tidligere forventet.

Lidt over middag falder Playtech 28,7 pct., dermed ligger softwareselskabet på den mindst eftertragtede plads i Stoxx 600-indekset.

/ritzau/FINANS

Dansk bettingplatform får debut på svensk børs med manér

Spilselskab truet med bøder af spillemyndighed – dropper loot boxes 

Mere fra ITWatch

Russisk svar på Google vil ud af landet

Internationale sanktioner har fået selskabet bag søgemaskinen Yandex til at ville trække sine forretninger ud af Rusland. Det er dog umiddelbart nemmere sagt end gjort.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs