ITWatch

Parken-formand: Esport-hold skal drives professionelt

Esport-holdet North, der er ejet af Parken og Nordisk Film i fællesskab, skal drives som en professionel klub, fastslår Parkens bestyrelsesformand Bo Rygaard.

Esportholdet North blev præsenteret i slutningen af 2016 som et samarbejde mellem Parken og Nordisk Film. | Foto: Stine Bidstrup/Polfoto/Arkiv

I december 2016 kunne Parken fortælle, at man sammen med Nordisk Film er gået ind i industrien for e-sport med holdet North, der dyster i skydespillet Counter Strike Global Offensiv (CS: GO).

Den forretning gav i første kvartal af 2018 et underskud på 0,8 mio. kr. mod minus 1,2 mio. kr. i samme periode i sidste år.

"Vi ved godt, at vi ikke kan tjene penge på det fra dag et, men det, man skal være opmærksom på, er, at det er en af de hurtigst voksende industrier overhovedet," siger Bo Rygaard, der er formand i Parken.

Han henviser dermed til esport-industrien, der i øjeblikket buldrer frem og fylder arenaer med mennesker, der vil se folk spille computerspil på storskærm.

Han forklarer, at man med holdet North ønsker at skabe en professionel CS: GO-klub i en industri, der er måske kan synes "lidt umoden".

"Det har på mange måde samme dynamikker i sig som det at drive en fodboldklub med sponsoraftaler, træningsfaciliteter og et professionelt setup," forklarer Bo Rygaard.

Ud over sponsoraftalerne ser Bo Rygaard også muligheder i at afholde store e-sport-begivenheder i Parken.

/ritzau/FINANS

Dansk Counter-Strike-hold henter ny spiller efter millionsalg 

E-sportsdirektør vil tæmme Det Vilde Vesten og tjene penge 

Mere fra ITWatch

Devoteam-boss udvider sin direktørpost

Devoteams Søren Nielsen overtager posten som øverste chef for selskabets management-forretning efter den nuværende partner stopper. Dermed får han et endnu større ansvarsområde under sig.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs