Iværksætter skabte spilsucces på dagpenge

Nordjyden Jonas Byrresen står bag Bedtime Digital Games, der i dag har 15 ansatte. Spilsuccesen kom til verden, fordi han ikke skulle stå til rådighed for arbejdsmarkedet på dagpenge, skriver Børsen.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Et forløb hos Væksthus Nordjylland gjorde det muligt for Jonas Byrresen at forfine sin virksomhed Bedtime Digital Games, der i dag har 15 ansatte, skriver Børsen.

Spiludvikleren vandt i 2013 en pris i San Francisco for spillet Back to Bed, men han var samtidig på dagpenge og skulle bruge en del tid på at stå til rådighed for arbejdsmarkedet.

Men så kom han med på et forsøgsbaseret iværksætterforløb hos Væksthus Nordjylland, hvor dagpengemodtagere kunne blive frataget for at skulle stå til rådighed for arbejdsmarkedet i op til 40 uger for i stedet at modtage sparring og arbejde fuld tid på sin idé.

"Det gav mig fred til at udvikle virksomheden, samtidig med at jeg kunne få sparring hos nogle, som har været igennem den her procedure før. Og fordi jeg netop har prøvet at være arbejdsløs, kan jeg nu bagefter sige, hvor stor en forskel det gjorde," siger Jonas Byrresen til Børsen.

Projektet fra 2013 gav så gode erfaringer, at Væksthus Nordjylland har startet et lignende projekt op i 2017.

Iværksættere henter penge til virtual reality til stewardesser

Rfrsh-direktør har taget turen som iværksætter tur-retur 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også