ITWatch

Alipay indgår uformel svensk betalingsaftale

Kinesiske Alipay nærmer sig en reel aftale med den svenske forening Svensk Handel. Det skal blandt andet forbedre rejseoplevelsen for kinesiske turister, der tager mod Sverige.

Foto: /ritzau/AP/Shizuo Kambayashi

Den kinesiske betalingsservice Alipay kommer tættere på en aftale med den svenske organisation Svensk Handel, der repræsenterer handelslivet. Det skriver den kinesiske virksomhed i en pressemeddelelse.

Det skal blandt andet trække flere kinesiske turister til de nordiske lande, hvor der foruden Sverige, er aftaler med Norge og Finland

"Når 98 pct. af udgående kinesiske turister ejer en smartphone, er der en klar mulighed for et mobilbaseret økosystem til at levere en ægte rejseoplevelse fra det 21. århundrede," siger Carl Su, vicepresident i Ant Financial som styrer Alipay, i meddelelsen.

Aftalen med den svenske organisation er en såkaldt "memorandum of understanding," der er en mere formel udgave af en mundtlig aftale, omend den ikke er juridisk bindende. Den udtrykker dog, at begge parter arbejder mod samme mål.

I en artikel fra FinansWatch, som også blev bragt på denne side, blev det forklaret, hvordan Alipay i løbet af efteråret også har planer om at komme ind på det danske marked.

Mobilepay ruster sig mod betalingsgiganter

Kamp om Kinas lukrative marked for mobilbetalinger  

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs