ITWatch

Nets: Budproces nærmere afgørelse - kapitalfond er stadig favorit

Nets ventes inden længe at komme med svar på, hvordan man forholder sig til muligheden for ekslusive forhandlinger i forbindelse med et muligt opkøb.

Foto: PR

Nets' bestyrelse ventes inden længe at træffe beslutning om, hvorvidt der skal indgås eksklusive forhandlinger med henblik på et muligt salg af virksomheden, skriver Financial Times fredag.

Den amerikanske kapitalfond Hellman & Friedman er ifølge avisen stadig favorit til at løbe med Nets til en pris på mere end 31,5 mia. kr.

Ifølge avisen har Nets bestyrelse holdt møder de seneste dage for at finde en vinder i en auktionsproces, der har udløst interesse fra både kapitalfonde og branchefæller.

Nets bestyrelse ventes snart at træffe afgørelse, oplyser anonyme kilder til avisen. De samme kilder kan desuden fortælle, at Hellman & Friedman har lagt sig i spidsen i forbindelse med auktionsprocessen, samt at udfaldet ikke er givet endnu.

Nets bekræftede i starten af juli, at selskabet er blevet kontaktet, og at det overvejede sine muligheder.

Også dengang blev Hellman & Friedman nævnt som interesseret bejler af blandt andre Bloomberg News.

Hellman & Friedman arbejder dog ifølge Financial Times sammen med nogle investorer, som sandsynligvis vil investere sammen med kapitalfonden i tilfælde af en handel.

Nets-aktien sluttede torsdag i 154,50 kr., hvilket giver selskabet en samlet markedsværdi på 31 mia. kr., eller tæt op af den minimumspris, Financial Times nævner, at en handel kan indbringe.

For de Nets-aktionærer, der har været med siden børsnoteringen i september sidste år, har afkastet hidtil været pauvert, da Nets blev børsnoteret til 150 kr. per aktie, eller tæt op af den nuværende kurs.

Selskabet har dog været en guldgrube for kapitalfondene Advent International og Bain Capital samt også ATP. De købte i 2014 Nets af de danske banker for 17 mia. kr.

Fondene ejer stadig små 40 procent af Nets via selskabet AB Toscana, der har base i Luxemburg.

Nets indgår en aftale med norsk mobilbetalingsapp 

Nets melder om voldsom stigning i brug af kontaktløse kort 

Opkøbsanalyse koster Nets millioner 

Mere fra ITWatch

EY køber tech-rådgiver

Rådgivningsfirma bliver opslugt af EY Danmark, der vil ”styrke kvaliteten af M&A-rådgivning”. Det opkøbte firma med 20 rådgivere har fokus på køb og salg af teknologivirksomheder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs