ITWatch

Simcorp-chef: Forventer ikke nyt salgsmix vil fortsætte

Konsulenterne driver væksten i salget hos Simcorp.

Foto: PR/Simcorp

Det er ikke salg af software, som driver væksten i andet kvartal i softwareselskabet Simcorp, men konsulentarbejde, og den salgsmix koster på bundlinjen og forventes ikke at fortsætte.

Det siger Klaus Holse, administrerende direktør i Simcorp, til Ritzau Finans.

"Vi regner bestemt med, at tilgangen af nye kunder og dermed licenser vil vende tilbage til et fornuftigt niveau. Der er ikke første gang, vi har haft et kvartal uden nye softwarekunder, og det er selvfølgelig irriterende, men tilgangen af nye kunder fordeler sig ujævnt. Nu håber vi selvfølgelig, at næste kvartal bliver et af dem med mange nye kunder," siger Klaus Holse.

Simcorp omsatte i andet kvartal for 75,1 mio. euro mod 68,5 mio. euro i samme periode sidste år. Fremgangen er drevet af forretningsområdet "Professional service", som dækker over konsulentarbejde, der leverede en omsætningsfremgang på 14 pct.

Bundlinjen faldt i andet kvartal til 9,4 mio. euro fra 10,1 mio. euro, mens ordreindgangen skrumpede til 10,9 mio. euro mod 13,9 mio. euro i samme kvartal sidste år.

Efter offentliggørelsen af regnskabet for andet kvartal falder aktiekursen for Simcorp torsdag morgen med 12 pct. til 357,10 kr.

/ritzau/FINANS

Simcorp-chef fortæller detaljerne om sit lederskab 

Klaus Holse: Danmarks størrelse tvinger virksomheder til eksport 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs