Apple lancerer "køb nu - betal senere"-program i USA

Med løsningen vil man udfordre virksomheder som Klarna og Affirm. 
Foto: Laurenz Heymann / Unsplash
Foto: Laurenz Heymann / Unsplash
Af Marketwire

Apple lancerer det længe ventede ”køb nu - betal senere”-program i USA, da teknologigiganten ønsker at ekspandere inden for finansiering og udfordrer konkurrenter som Klarna og Affirm.

Det skriver Financial Times.

Goldman Sachs, som Apple gik indgik samarbejde med i 2019 om lancering af sin kreditkort, Apple Card, vil spille en rolle i faciliteringen af Apple Pay Later, som servicen hedder. Igennem Goldman Sachs får Apple mulighed for at tilgå Mastercards netværk, idet techgiganten ikke selv har de nødvendige licenser.

Ifølge Financial Times har Apples bankmæssige initiativer vakt interesse fra Wall Street og regulatorer. Jamie Dimon, der er administrerende direktør i JPMorgan, udtalte kort før Apples annoncering, at han ser Apple som en vigtig og langsigtet udfordrer.

”Det er en bank. Hvis man kan flytte penge, holde penge, administrere penge og låne penge. Så er det en bank. Der kommer en masse konkurrence, udtalte han sidste år, forud for Apples annoncering.”

Rohit Chopra, direktør i det amerikanske Consumer Financial Protection Bureau, der overvåger finanssektoren og hjælper forbrugerne, fortalte til Financial Times i juli, at bureauet fremadrettet vil holde grundigt øje med konsekvenserne af techgiganternes indtræden i finanssektoren. Apple er indtil videre det første store techselskab, der lancerer et køb nu, betal senere-program i USA.

I de sidste par år har Apple lanceret en række tjenester, der har til formål at styrke deres økosystem og reducere afhængigheden af salg af hardware, hvoraf det nye finansieringsprogram indgår i en serviceafdeling sammen med iCloud, garantier og App Store, der tilsammen stod for omkring en femtedel af Apples omsætning sidste år, med marginer på mere end 70 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også