Apple løftet af Goldman Sachs

For første gang i seks år anbefaler investeringsbanken Goldman Sachs køb af Apple-aktien.
Foto: Gonzalo Fuentes
Foto: Gonzalo Fuentes
Af Marketwire

De amerikanske aktier indledte mandagens handel med at fortsætte sidste uges trend, hvor tre de foregående tre ugers fald blev brudt med et solidt plus.

Markedet steg fra start ganske pænt, men ud på eftermiddagen vendte udviklingen rundt, og det endte med blot et beskedent plus, da markedsrenterne fortsatte med at kravle opad.

Det var først og fremmest Apple, som holdt markedet oppe, da investeringsbanken Goldman Sachs for første gang i seks år nu anbefaler køb af aktien.

Det brede S&P 500-indeks steg 0,1 pct., selv om det på et tidspunkt var i plus med 0,8 pct. Hovedindekset vandt også 1,9 pct. i sidste uge.

Dow Jones vandt også 0,1 pct., mens Nasdaq, der faktisk var i plus med 1,2 pct., derimod faldt 0,1 pct.

”Det er stilhed før stormen,” siger Fahad Kamal, investeringschef hos Kleinwort Hambros, til The Wall Street Journal.

Travl uge

Mens mandag var uden de store historier, er der nemlig lagt op til en uge med masser af vigtige nyheder. Blandt andet med tale tirsdag fra Jerome Powell, formand for den amerikanske centralbank, der for første gang efter de stærke nøgletal for januar, som har sendt forventningerne til centralbankrentens top op i 5,48 pct., kommer med sit syn på udviklingen.

Desuden vil fredagen byde på jobrapporten for februar. Det var tallene for januar, der udløste ny inflationsfrygt, sendte renterne op og aktierne på en tre ugers nedtur.

Det ventes, at formand Powell vil åbne døren for, at forventningerne til rentetoppen kan blive sat op, efter bankens ledelse seneste kvartalsprognose i december pegede på en terminalrente på 5,125 pct.

”Dette ville ikke medføre et behov for, at markedet indregner en højere rente,” lyder det fra Krishna Gruha, direktør i Evercore ISI, ifølge Bloomberg News.

Krishna Gruha regner heller ikke med, at centralbanken igen vil øge hastigheden i sine renteløft og gå op i 50 basispoint på rentemødet senere i denne måned.

Apple i top

I S&P 500-indekset toppede to teknologitunge sektorer med et plusser på 0,5 pct. til kommunikationsservice og it, mens cyklisk forbrug omvendt faldt med 0,7 pct. 

Råvarer og materialer havde det dog hårdest med et minus på 1,7 pct., hvilket skyldtes en mere beskeden kinesisk vækstudmelding for 2023 end ventet.

I indekset bidrog Apple mest af alle til, at det ikke endte med et samlet fald, da aktien steg 1,9 pct. til 153,83 dollar.

Goldman Sachs har fået ny analytiker på aktien, Michael Ng, og han ser især en mulighed for, at selskabets serviceindtægter vil bidrage mere, da Apple nu har så mange brugere, senest 2 mia. aktive af slagsen, via sine iPhones og iPads. Ng har sat et kursmål for aktien i 199 dollar.

Ligeledes inden for it vandt Microsoft også frem med 0,6 pct., mens Nvidia tabte 1,4 pct.

I kommunikationsservice var der også plusser til Alphabet på 1,6 pct., mens Meta Platforms vendte fremgang til minus 0,2 pct.

Inden for cyklisk forbrug vendte Amazon også rundt til minus 1,2 pct.

Uden for hovedindekset steg Ciena, der producerer udstyr til telekommunikation, efter et bedre end ventet regnskab med 3,7 pct. Blandt andet steg omsætningen i første kvartal med 25 pct. til 1,06 mia. dollar mod konsensus, ifølge Bloomberg News, på 0,96 mia. dollar.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også