ITWatch

Billigere udenlandsk arbejdskraft er kun delvis hjælp til dansk fintech

Det er en udfordring at finde nok ansatte til danske fintech-virksomheder, men politisk aftale om lavere løn til ansatte uden for EU løser ikke problemet, mener Pleo-direktør.

Jeppe Rindom, medstifter og direktør hos Pleo. | Foto: Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen

Det er kun en delvis hjælp til den danske fintech-sektor, at det bliver muligt at hente ansatte fra tredjeverdenslande til en lavere løn end tidligere.

Sådan lyder det fra Jeppe Rindom, der er medstifter og direktør for Pleo, der tilbyder firmakort og håndtering af udgifter for virksomheder, i et interview med Børsen.

”Aftalen løser en delmængde af problemet, men ikke det hele. Det gør en forskel for virksomheder der har brug for mange ansatte til en relativ lav løn. Men det ikke gør en forskel i de mere strategisk ansættelser, der er med til at drive konkurrencekraft og innovation på sigt,” siger han til Børsen.

Meldingen kommer, efter at et bredt flertal i Folketinget i slutningen af juni indgik en aftale om at sænke beløbsgrænsen for udenlandsk arbejdskraft for dermed at øge arbejdsudbuddet i Danmark.

Beløbsgrænsen sættes fra 1. december og tre år frem ned fra 448.000 kr. til 375.000 kr., og den er målrettet arbejdskraft uden for EU.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FinansWatch)

Fintech-kending kan køre tre år uden at rejse flere penge

Fintech-miljøet skabte milliard-succeser – nu vil ’legal tech’-iværksættere gøre dem kunsten efter ved at rykke tættere sammen

Mere fra ITWatch

Klumme: ESG gør en forskel men det skal dokumenteres

Efter en lang rejse er ESG trådt ind på direktionsgangen som en væsentlig del af hele forretningsstrategien og ikke mindst IT-strategien. Det er nødvendigt, for ESG kan virkelig gøre en forskel for forretningen og for miljøet, og IT er nøglen, skriver Kenneth Hallingskov fra WaveAccess i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs