ITWatch

Simcorp skuffer i både top og bund

Det endte sløjere end ventet for Simcorp, der her til morgen kunne rapportere om faldende omsætning og dyk i driftsresultatet.

Foto: Simcorp/PR

Softwareselskabet Simcorp har i andet kvartal 2022 haft en omsætning, der endte lavere sammenlignet med analytikernes forventning. For indtjeningen var der ligeledes tale om en ringere end ventet udvikling.

Det viser regnskabet for andet kvartal, som er offentliggjort fredag morgen.

Omsætningen faldt i andet kvartal til 116,0 mio. euro fra 118,8 mio. euro i samme kvartal sidste år. Til sammenligning havde analytikerne ventet en omsætning på 125,4 mio. euro ifølge et medianestimat indsamlet af Simcorp selv forud for regnskabet.

For ordreindgangen nåede den i årets andet kvartal op på 17,0 mio. euro og ordrebogen nåede 81,7 mio. euro.

Analytikerne havde ventet en ordreindgang på 26,8 mio. euro i kvartalet og en ordrebog på 80,2 mio. euro i forhold til ordreindgangen på 30,2 mio. euro i den tilsvarende periode året forinden og ordrebogen ved udgangen af andet kvartal sidste år på 52,1 mio. euro.

På indtjeningssiden kunne Simcorp for april, maj og juni fremvise et driftsresultat (EBIT) på 6,2 mio. euro, som var mindre end analytikernes forventning om et fald til 24,8 mio. euro fra de 30,0 mio. euro, der strømmede ind på den post i samme kvartal sidste år.

Alt i alt gav det på bundlinjen et overskud efter skat på 9,3 mio. euro. Det var lavere end analytikerkonsensus på 19,6 mio. euro. I samme periode sidste år tjente Simcorp 21,3 mio. euro efter skat.

Analytiker: Udsigt til endnu et stille ordrekvartal for Simcorp

Morgan Stanley sænker Netcompany-kursmål til 505 kr. fra 545 kr.

Mere fra ITWatch

Organisation øger presset på tidligere KMD-chef i propaganda-sag

Journalistorganisationen Reportere Uden Grænser (RSF) kalder nu på de franske myndigheder for at beordre, at Eutelsat, der har den tidligere KMD-boss Eva Berneke som topchef, skal stoppe med at videresende tre russiske propagandakanaler, som virksomheden har modtaget kritik for i den seneste tid.

Milliarddistributør henter bedste resultat i 30 år

En vellykket ekspansion i Norden betyder, at en af landets største distributører henter sit bedste afkast nogensinde. Særligt det svenske marked trækker en betydelig bedre indtjening hjem til selskabet sammenlignet med den danske indtjening. ”Der er altid en krig på priserne her i landet, sådan er det,” siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs