ITWatch

Facebook-stifters virtuelle valuta går under navnet "Zuch Bucks"

Mark Zuckerbergs Meta er ifølge Financial Times i fuld gang med at udvikle en valuta, der baseres på en tilgang, som man kender det fra virtuel valuta i gamingindustrien.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

Mark Zuckerbergs virksomhed Meta, som ejer Facebook og Instagram, er langt i udviklingen af ny virtuel valuta, hvis arbejdstitel internt i virksomheden lige nu er ”Zuch Bucks”. Det skriver Financial Times.

Avisen anfører, at valutaen ifølge kilder bekendt med udviklingsarbejdet, efter alt at dømme ikke bliver baseret på blockchain-teknologi. I stedet hælder Meta til at introducere såkaldte in app tokens, som vil blive centralt styret af virksomheden, i stil med dem, der bruges i gaming-apps såsom robux-valutaen i det populære børnespil Roblox. Meta overvejer også såkaldte ”sociale tokens”, som er valuta, der kan uddeles for meningsfulde bidrag i Facebookgrupper for eksempel.

I oktober sidste år lancerede Facebook den digitale pung Novi. I den forbindelse udtalte professor ved IT-Universitetet i København Roman Beck, at Facebooks intention om at udvikle egen digital pung og valuta har mulighed for at disrupte bankvæsnet for alvor. Det skyldes, at en digital pung og egen valuta vil give Facebook mulighed for at stå for internationale betalinger, og techselskabet vil også kunne tilbyde finansielle services til sine brugere.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Klumme: Den grønne it-bølge risikerer at kvæles af krisen

Regeringen har grønne ambitioner – også på det digitale område. Men vil historien gentage sig, og vil de grønne it-drømme drukne i et excel-arks kolonner, spørger Christian Hannibal, director for tech, media and finance i Rud Pedersen Public Affairs, i denne klumme.

Svensk Mobilepay-konkurrent lurer på nordisk sats

Direktøren for svenske Swish, der sidste år endte uden for fællesskabet mellem danske Mobilepay, norske Vipps og finske Pivo, antyder, at betalingstjenesten kan være på vej med en anden nordisk satsning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs