ITWatch

Hackere stjæler over 100 mio. dollars i kryptovaluta

Over 600 mio. kroner er forsvundet fra det japanske netværk Liquid. Det er anden gang på en uge, at hackere lykkes med store krypto-kup

Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Imens kursen på en bitcoin igen peger kraftigt opad, er der helt anderledes sur stemning hos den japanske børs Liquid. Her måtte man før weekenden meddele, at hackere har været på besøg og har stjålet kryptovaluta for over 100 mio. dollars.

Det er anden gang på en uge, at det sker. Forleden kunne platformen Poly Network meddele, at også de havde haft indbrud, hvor der var forsvundet kryptovaluta for 600 mio. dollars.

Det skriver BBC.

I det nye angreb er der fortrinvis tale om tyveri af bitcoin og etherum fra såkaldte "hot wallets" - altså wallets, der er online, og derfor kan tilgås udefra. Modsætningen er cold wallets, der kan være kryptovaluta, der opbevares offline i en bankboks på et drev eller lignende.

Det er langt fra første gang, at der rapporteres om tyveri fra kryptobørser, men Liquid er en af de større og ældre på markedet. Børsen er tilstede i over 100 lande og er fra 2014.

I det andet angreb, har tyven tilbageleveret kryptovaluta for 427 mio. dollars.

Mest markant var, da en af de ældste kryptobørser, MtGox, kollapsede i 2014. MtGox havde også mistet millioner af dollars i bitcoins, og den efterfølgende oprydning viste et syndigt rod og en svag teknisk platform.

Dansk firma vil åbne døren til Europa for canadisk kryptokæmpe: "Det er et match made in heaven"

Hackere stjæler for 600 mio. dollar digital valuta 

 

Mere fra ITWatch

E-boks-direktør irriteret over sen udmelding

E-boks fik ifølge direktør Ulrik Falkner Thagesen besked om udskydelsen af overgang til næste generation af digital post ti minutter inden, Digitaliseringsstyrelsen informerede offentligheden. "På mange måder er det jo utroligt irriterende for os," siger han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs